Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Volkswagen Arena NBA havasında

Basketbolu seviyorum ama taraftarı olmadığım bir takımı salonda izlemek için ekstra zamanım olması gerekiyor.
Darüşşafaka Doğuş'un iletişim sorumlusu Alp Ulagay, "Gel de bir NBA maçı izle" diyerek kandırdı beni. İyi ki gitmişim Darüşşafaka Doğuş-Maccabi maçına; çocukları götürmediğim için de acayip pişman oldum. Elbette Darüşşafaka Doğuş, NBA kalitesinde bir takım değil (zaman içerisinde iyi yerlere geleceğine inanıyorum) ama Volkswagen Arena, küçük bir salon olmasına rağmen NBA havasına yaklaşmış. Salona sanki bir konsere, bir müzikale katılıyormuş gibi giriyorsunuz. Kapıda sizi karşılayan görevliler güler yüzlü ve şıklar. Volkswagen Arena etkinlik, konser salonu olarak da kullanıldığı için fuaye alanı geniş, yeme içme standları kaliteli.
Maç öncesi, devre arası ve molalarda salon tam bir şölen havasına dönüşüyor. Takımın maskotu, yabancı dansçı kızlar, 'Oyunda Kal' projesinden çocuk dansçıları eğlenceli aktivitelerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşatıyorlar. Aralarda taraftarlara formalar dağıtılıyor, izleyicilerin fotoğrafları ve Twitter mesajları dev ekrana yansıtılıyor.
Salonda izleyiciyle sağlam bir interaktif bağ kuruluyor. Çalan müzikler, taraftarı desteğe çağıran anonslar bile farklı ve zekice.
NBA maçlarında Hollywood ünlülerinin doldurduğu courtside denilen saha kenarı koltukları Volkswagen Arena'da da var. Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu ve oğlu Kemal, Ozan Güven, Tülin Şahin-Mehmet Özer, Nazlı Çelik ve Muzaffer Yıldırım gibi birçok ünlünün maçı courtside'dan izlemeleri de salona ayrı keyif kattı. Evet, bu etkinliklerin bazılarını Fenerbahçe ve Anadolu Efes de yapıyor ama Darüşşafaka Doğuş, şovu birkaç adım öteye götürmeyi başarmış.

İZLEYİCİ KALİTELİ
Takımın seyirci profili de Darüşşafaka okullarında okuyan çocuklar, Doğuş grubu çalışanları ve basketbolu seven üniversiteli gençler. Seyirci profili kaliteli; bu salonda küfrü nadir duyarsınız. Gerçi benim izlediğim maçta İsrailli taraftarları protesto eden bir grup vardı ama o da Maccabi maçına özel bir durumdu. Özetle Ferit Şahenk'in; salonuyla, oyuncu transferleriyle Darüşşafaka Doğuş'a büyük yatırım yaptığı ortada. Volkswagen Arena, eski Lütfi Kırdar gibi şehir merkezinde küçük ama izleme açıları iyi, kaliteli ve eğlenceli atmosferiyle Türk basketboluna NBA kalitesini getirmeye çalışan bir salon. Eşiniz ve çocuklarınızla Volkswagen Arena'da bir Euroleague maçına mutlaka gidin; farkı siz de hissedeceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA