Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acun, Süper Lig takımlarını geçti

Acun Ilıcalı, yine turnayı gözünden vurdu.
Emekliliğe ayrılmış futbol yıldızlarından kurduğu kadrolarla düzenlediği 'Dört Büyükler Salon Turnuvası' izleyiciden büyük ilgi gördü.
Emekli futbol yıldızlarının şimdiki performanslarını her futbolsever merak eder.
Gazozuna bile olsa Fenerbahçe-Galatasaray maçı izlenir. Yattara'nın bütün Beşiktaşlı futbolcuları ipe dizmesi, Papin Mustafa'nın müthiş golü, İlhan Mansız'ın hâlâ fit ve karizmatik oluşu vs. Tüm bunlar bir araya gelince Beşiktaş-
Trabzonspor maçı AB'de ikinci, Fenerbahçe-
Galtasaray maçı ise AB'de üçüncü oldu.
Acun Ilıcalı'nın zamanlaması da iyiydi. Futbolda devre arasında, ekranda Süper Lig maçları yokken salon turnuvası düzenlemesi de reytingleri etkilemiş olabilir. Kısacası Acun, ekranda fark yaratmanın reyting getirdiğini bir kez daha kanıtladı.

4 bin kişi izledi

Dikkat ettiniz mi; Sakarya Kapalı Spor Salonu'nda oynanan maçlarda tribünler doluydu.
4 bin kişi izlemiş maçları. Acun sadece reytinglerde değil, taraftar sayısında da bazı Süper Lig takımlarına fark attı. Süper Lig takımlarının 2015 sezonunun ilk yarısında elde ettiği seyirci ortalamalarına baktım. Dört Büyükler Salon Turnuvası'nın geride bıraktığı takımlar şöyle: Sivasspor (3 bin 766), Gaziantep (3 bin 526), Rizespor (3 bin 379), Başakşehir (3 bin 24), Gençlerbirliği (2 bin 699), Kasımpaşa (2 bin 73), Akhisar Bld. (bin 303).
Süper Lig takımlarının boş tribünlere oynamasından duyduğum utanç ve üzüntüyle ilgi birçok yazı yazdım.
Belki Acun'un salon turnuvasının, Süper Lig takımlarını geride bırakması yetkililerin ilgisini çeker! Bu seyirci rakamları futbolumuza büyük darbe vuruyor. Bizdeki yıldızların birçoğu Avrupa ülkelerinde yok ama seyirci ortalaması çok düşük. Bunun için pek çok neden sayılabilir; futbol ve taraftar kültürünün gelişmemiş olması, medyanın tiraj ve reyting kaygısıyla sadece dört büyüklere odaklanması, bilet fiyatlarının Avrupa'nın birçok ülkesine göre çok pahalı olması, öğlen maçlarının oynanmaması, Passolig...
Sadece Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tribünlerinin dolu olması, Süper Lig'i ilgi çekici yapmaz. Asıl üzerinde durulması gereken; iyi futbol oynayan, kaliteli futbolculara sahip olan Başakşehir ve Kasımpaşa'nın boş tribünlere oynaması. Taraftarı yok denecek kadar az olan bu iki takıma yapılan büyük yatırım, Süper Lig için yanlış model oluşturuyor.
Taşıma su ile değirmen dönmez. Futbol seyircisiz oynanmaz; boş tribünlere oynanan maçtan ne futbola hayır gelir, ne de izlemesi keyif verir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA