Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arda'nın maçı neden yayınlanmadı?

Arda Turan'ın forma giydiği Barcelona-Espanyol maçı, ülkemizde neredeyse milli maç etkisi yarattı. Gazeteler, internet siteleri, televizyonlar vs. tüm medya Arda Turan'ın maçına odaklandı. Arda, Twitter'da TT oldu vs. Özetle o gece Türkiye'deki birinci gündem maddesi Arda'ydı ama maçı yayınlayan bir TV kanalı olmadı. Bu büyük bir fiyasko! Şifreli, şifresiz onlarca spor kanalı varken hiçbirinin maçı yayınlamaması bence büyük bir vizyonsuzluk örneğidir.
Bazıları, İspanya Kral Kupası yayın haklarının pahalı olduğunu bahane göstermiş. Daha önce TRT'de, NTV'de bu maçlar yayınlanıyordu, Arda oynuyor diye fiyat mı yükselttiler yani? Bir TV kanalı çıkıp yayın haklarını alsaydı, gerekli reklam, pazarlama ve sponsorluk anlaşmaları yapsaydı zarar mı ederdi? Hem de Arda, ilk kez Barcelona formasıyla sahaya çıkarken, sosyal medya 'Arda' diye yıkılırken!

ÇOK ABARTTIK
Arda Turan'ın Barcelona forması giymesiyle ülkece gurur duyuyoruz, mutlu oluyoruz; gayet doğal tepkiler bunlar. Ama bu durumu sanki biraz abartıyoruz. Arda'nın attığı tek çalım bile 'Arda'dan Nou Camp'ı ayağa kaldıran hareket' diye haber oluyor. Arda'nın Messi ile kucaklaşmasıyla, kaleciyle girdiği münakaşayla ilgili medya ve sosyal medyada sanki sinekten yağ çıkartırcasına haber ve yorumlar yapıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA