Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sorun: Meryem Uzerli

'Gecenin Kraliçesi'nin ilk bölümde reytinglerde çakılması benim için sürpriz olmadı. Katıldığım bir TV programında, reytinglerin kötü gelme ihtimalinden bahsetmiş ve Meryem Uzerli'nin bu dizinin en zayıf halkası olacağına dair bir yorum yapmıştım. 'Gecenin Kraliçesi' daha proje aşamasında yola sorunlu çıktı. Yapımcılar fikir ayrılığı yaşadı, yazılan senaryolar beğenilmedi, dizinin yayın tarihi sürekli ertelendi...
Bu da daha dizi ekrana gelmeden izleyicide bir bıkkınlık yarattı.
Aslında tüm bu aksiliklere rağmen kötü bir öykü çıkmamış ortaya. Klasik olmakla birlikte bizdeki reyting sistemine göre iş yapacak bir senaryo yazılmış. Beklendiği gibi Murat Yıldırım ve Uğur Polat'ın performansları ve çekimler çok iyi. Taylan Biraderler, kurgu ve olay örgüsünde de iyi iş çıkarmış. Reytingi garantiye almak için temposu yüksek bir bölüm çekmişler. Ama 'Gecenin Kraliçesi'; Total'de dokuzuncu, AB'de ise sekizinci oldu. Yayınlanacak tekrar bölümleriyle dizi toparlanır mı, hep birlikte göreceğiz. Bence önce Meryem Uzerli'nin öyküye uyum sorununun halledilmesi lazım. Bu da silbaştan yeni bir karakter yaratılması anlamına gelir. Anlayacağınız Taylan Kardeşler'in işi zor. İzleyici, Uzerli'yi 'Muhteşem Yüzyıl'da sürekli bağırıp çağıran, her türlü entrikayı çeviren, yarı kötü-yarı trajik bir karakter olarak sevdi. Meryem Uzerli denince akla ilk Hürrem geliyor. Oysa Meryem, 'Gecenin Kraliçesi'nde sevgi dolu, romantik bir aşk kadınını canlandırıyor. Bu dizinin tutması için Meryem'in dizi ilerledikçe Hürrem gibi güçlü bir karakteri unutturması gerekir. Bu da gerçekten zor bir iş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA