Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kürdistan bayrağını indirttiği için…

'Yarım Porsiyon Aydınlık' şarkısına dair farklı bir öykü daha var: Solcular, Cem Karaca'yı Almanya'daki bir konserde Kürdistan haritasını indirttiği için defterden silmiş. Bu olayı Cem Karaca'nın Almanya'da birlikte yaşadığı rahmetli hayat arkadaşı Savrun Barı, (Adnan Menderes'in doktoru Sedat Barı'nın kızı) 2007'de Zaman gazetesine verdiği röportajda anlatmıştı: "Köln. Sene 1983. F...F'nin konserlerinden biriydi. Bütün konserleri F...F organize ediyordu zaten. Her konserde o harita vardı. Türkiye'den gelen birçok sanatçı, Kürdistan haritası önünde şarkı söylüyordu. Sıra Cem'e geldiğinde 'O harita inecek, inerse ben sahne alırım. O haritanın önünde şarkı söylemem' dedi. Hır gür çıktı ama sonunda yetkililer haritayı indirdi. Cem de sahneye çıkıp şarkısını söyledi. Harita indirildiği için korkunç mutlu olmuştu. Bundan sonraki konserlere Cem Karaca çağrılmadı. O da iki tane Almanca müzikal yaptı. Şarkılarını yıllarca kendi dilinde bile okuyamadı."

ASIL NEDEN BAYRAK!
Savrun Barı, Türkiye'deki sol camianın Cem Karaca'nın arkasında durmamasını harita olayına bağlıyor. Haritanın indirildiği konserin sanatçı için bir dönüm noktası olduğunu anlatan Barı, "O haritalar 1980'li yıllarda Almanya'da sahnelerdeydi. Kürdistan yazılıydı Türkiye'nin yarısında. Cem o haritayı indirttiği için o camia tarafından itilmiştir. Özal'ın, Semra'nın elini öptüğü için değil..." diyor. Barı, eski solcuların hedef tahtası haline gelen Karaca'nın, 'Yarım Porsiyon Aydınlık' adlı şarkısıyla arı kovanına çomak soktuğunu söylüyor.
Karaca, aydınların eleştirileri üzerine yazdığı şarkıda 'Hiçbir şey üretemeden sadece eleştirirsiniz' diyerek kırgınlığını dile getirmişti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA