Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ABD'den düşündüren destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında; PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceklerini açıkladı.
DAEŞ, Kobani'ye saldırdığında; devrimci(!), sosyalist(!) PKK'lılar, 'Where is US Air Force?' (ABD Hava Kuvvetleri nerede?) diye tweet atıp bombardıman yardımı istemişlerdi. Taşlar yerine oturuyor; dünyanın en gelişmiş kapitalist ülkesi ABD'nin, Kürt teröristlere destek olduğunun resmi açıklamasıdır bu. Bir de PYD, PKK; 'Emperyalizmle savaşıyoruz' diyor! Bizim tatlı su solcuları da bu yalana inanıyor.
Kirby'nin açıklaması, ABD dış politikasının tipik bir özetidir. ABD silah desteği veriyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun ABD'nin çıkarları için savaşıyorsan; terörist değilsin, özgürlük için savaşan gerillasın. Hatırlatayım; ABD, Taliban'ı da bir zamanlar terörist kabul etmiyordu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA