Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kulüpler neden bilet fiyatlarını düşürmüyor?

Hafta sonunda Liverpool taraftarları 77 sterlinlik bilet fiyatlarını protesto ederek Sunderland maçının 77'nci dakikasında Anfield'ı terk etmişti.
Dortmund taraftarı da harekete geçip 22 Euro'luk bilet fiyatını tenis toplarıyla protesto ettiler. Dortmund taraftarları; Almanya Kupası'nda oynanan Stuttgart maçında, sahaya tenis topları fırlattı. Oyun bir süre dururken, futbolcular topları saha kenarına attı.
Türkiye'deki maç biletlerinin pahalılığı ile ilgili iki gün önce yazdığım yazıda şöyle diyordum:
İngiltere'de kişi başı yıllık gelir ortalama 34 bin 920 dolar, Türkiye'de ise 13 bin 464 dolar.
Premier Lig, dünyanın en kaliteli ligi; Süper Lig'in kalitesi ise yerlerde sürünüyor. Süper Lig, dünyada maç biletleri en pahalı dördüncü lig. IMF verileri baz alınarak hazırlanan Mail on Sunday'in araştırmasına göre; Türkiye'de bir kişinin ortalama haftalık kazancı 284 Euro... Bu parayla, ortalama fiyatı 14.7 Euro yani 41 lira olan 19 adet Süper Lig bileti satın alınabiliyor.
Bu sayı; İspanya La Liga'da 20, İtalya Serie A'da 22, Almanya Bundesliga'da ise 27.3. 'Bizde pahalı maç biletleri neden protesto edilmiyor?' diye serzenişte bulunduğum yazıma, Twitter'dan Ertuğrul Okan adlı bir takipçim şu yorumda bulundu: 'Aslında var bence.
Tribünler bomboş. Passolig tek sebep değil. Türkiye'deki sessiz protesto daha tehlikeli." Okan haklı, belki de Türkiye'de sessiz bir protesto var.

İMZA KAMPANYASI
Peki, kulüpler tribünleri doldurmak için neden bilet fiyatlarını düşürmüyorlar? Kendi şirketlerini güzel idare ederken kulüpleri batıran yöneticiler, devletten yardım dilenmek yerine neden akıllı hamleler yapmıyorlar?
Dertleri şu: Sezon başında pahalıya kombine satıyorlar. Biletlere indirim yapsalar bu sefer kombine sahipleri haklı olarak 'Biz keriz miyiz?' diye soracaklar. Hem kombinede, hem de tek maçlık bilet fiyatlarında indirim yapılmalı.
Bunun için taraftarlar harekete geçmeli. change.org'da imza kampanyası başlatmak bir adım olabilir. Taraftar aynı zamanda müşteridir ve iyi futbolu makul fiyata izlemek hakkıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA