Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sokaklar çocukların olsun

Hüzünlü bir fotoğraf bu aslında... Çocuklar seksek oynamak için, 'Bari buraya araba park etmeyin' diye ricada bulunmuşlar. İstanbul'da sokaklarda oynayan çocuklara rastlıyor musunuz? Elbette istisnalar vardır ama genelde İstanbul'un sokaklarını çocuklar yerine arabalar doldurmuş vaziyette. Her yerden araba fışkırıyor, bazen yürüyecek kaldırım bulmak bile zorlaşıyor. Bizim kuşak sokaklarda büyüdü, maç yaptı, seksek ve yakartop oynadı, incir ağacına çıktı. Şimdi sokaklar boş olsa dahi, kimse çocuklarını dışarı yollamıyor. Herkes 'Ya çocuğumun başına bir şey gelirse' diye korkuyor. Parklar ise sınırlı. Çocuklar okuldan eve, evden okula gidip geliyor. Sokakta ve parkta oynamak yerine; evde bilgisayar, tablet başında vakit geçiriyorlar. Arkadaşlıklar bile online.
Sağlıklı nesillerin yetişmesi için daha çok yeşil alana, parka ihtiyaç var. En önemlisi; sokaklar araba mezarlığından kurtarılmalı. İnsanların makul fiyatlara kullanabileceği daha çok otoparka ihtiyaç var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA