Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

0-0 biten maça puan verilmesin

Bir dönemin efsane futbolcusu, şimdilerde Fulham'ı çalıştıran ünlü Alman teknik direktör Felix Magath, 0-0 biten maçlarda her iki takıma da puan verilmemesini önerdi: "Futbolda puan sisteminin değişmesi lazım. Örneğin; 0-0 biten maçlarda her iki takıma da puan verilmesin. Sadece gollü beraberliklerde bir puan, şu anda olduğu gibi galip gelen takıma da üç puan verilmesi futbolu canlandıracak, defansif futbol oynayan takımların futbol stratejisini değiştirecektir."
Futbolda sistem ve kural değişikliklerine çok sıcak bakan bir futbolsever değilim, futbolun doğasına ihanet edilmemesi gerektiğine inanıyorum ama 0-0 biten bir maçtan da keyif aldığım söylenemez. Bazen bol gollü maçlardan daha zevkli geçen 0-0'lık maçlar da olmuyor değil.
Futbolda, satranç hamlelerini hatırlatan savunma stratejilerinin çarpıştığı maçları izlemek de güzel. Sonuçta bu aynı zamanda güçlü ile zayıfın da mücadelesi. Öte yandan sohbetlerimizi bile 140 karakterlik tweet'lere sığdırdığımız, iki dakikadan fazla Youtube video'larına bile tahammül edemediğimiz hızlı bir çağda yaşıyoruz. Başta İtalya Seria A'da olmak üzere 40 yıl oynansa da 0-0 bitecek, izlenmesi işkenceye dönüşen maçların sayısı da hızla artıyor.
Futbolun 'rüzgar gibi geçti' temposunda oynandığı Premier Lig'in, dünyanın en çok izlenen ligi olması da bir rastlantı değil. Gollü beraberliklere yine 1 puan verilsin ama 0-0'a yatmaya gönülden razı takımları harekete geçirmek için bence Magath, denenmesi gereken bir öneride bulunmuş. En azından bazı ligler pilot seçilip uygulanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA