Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Herkes iyi, sadece hakemler mi kötü?

Hayatın her alanında gaza gelmeyi seven bir milletiz. Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in hatalı kararlarının vahimleri Süper Lig'de yaşanmadı mı? Hem de şampiyonluğu belirleyen en kritik maçlarda. Özer Hurmacı'nın ikinci sarı karttan atılması haksız bir karardı. Süper Lig'de haksız yere ikinci sarı kart gören ilk futbolcu Hurmacı mı? Evet, hakem kararlarıyla Trabzonspor'un hakkı yendi. Marin'in net penaltısı verilmedi, Hakan Balta'nın elle taşıdığı topa penaltı verilmeliydi. Ama Erkan Zengin'in penaltısı doğru muydu?
Diğer üç kırmızı karta kim 'Hayır' diyebilir. Evet, hakem dağıldı, maçı uzatmayı bile unuttu ya da uzatamadı. Peki, fazla iddiası kalmamış iki takımın maçındaki hakem hataları neden bu kadar çok konuşuldu? Hadi gelin itiraf edelim; Salih Dursun, hakeme kırmızı kart göstermeseydi, bu maçı ve Bitnel'i bu kadar çok konuşuyor olacak mıydık?
Bitnel genç bir hakem, her meslekte olduğu gibi hakemlik de hata yapa yapa öğrenilir.
Genç hakemler, her gece TV'deki futbol programlarında linç ediliyorlar.
Cüneyt Çakır ve Fırat Aydunus gibi tecrübeli hakemler mesleği bırakınca hakemlik bayrağını kim teslim alacak? Hepsini geçtim, Süper Lig'in kalitesi ne ki hakemler süper olsun! Teknik direktörlerin vasat, futbolcuların vasat, her gece hakemleri linç edip büyük paralar kazanan yorumcuların vasat, futbol seyirci kültürün yok, tribünler dolmuyor.
Kulüp başkanları desen, takımları borç batağına sürükleyip UEFA'dan ceza üstüne ceza alıyor. Böyle bir ortamda Cüneyt Çakır ve Fırat Aydunus gibi hakemleri çıkardığına dua edeceksin, öpüp başına koyacaksın. Futbol camiası baştan aşağı dökülüyor ama yerin dibine sokulan her seferinde hakemler çünkü onların cevap hakkı yok.
Bu maç, Trabzonspor için yaşanan haksızlıkların son noktası olabilir; hazmedilmesi kolay değil. Lakin bu maç üzerinden 'Zaten hakem hatalarıyla bu sezon bizi harcadılar' bahanesine sığınmak Trabzonspor'a fayda değil zarar getirir; gerçek sorunlardan kaçmak olur.
Trabzonspor'da sorunlar daha büyük!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA