Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç büyükler fakir taraftar istemiyor

Süper Lig seyirci oranlarındaki büyük düşüşü, maç bileti ve kombinelerin aşırı pahalı olmasına bağlayan yazılar yazmıştım.
Konuyla ilgili Borges adlı blog'da Bayern Münih'in eski efsane başkanı Uli Hoeness'in şu açıklamasına denk geldim:

HERKES İZLEMELİ
"Bilet-kombine fiyatlarını elbette 104 değil, 300 de yapabiliriz. Peki bu bize ne kazandırır? Yılda 2 milyon Euro daha fazla gelir. Bazen bir transfer görüşmesinde beş dakikada verdiğin ya da kazandığın paraya eşit. Ama taraftar için 104 ile 300 arasındaki fark çok fazladır. Taraftarlar yolunacak kaz değildir. İngiltere'den farkımız budur; futbol her kesime hitap etmek zorundadır."
Hoeness meseleyi güzel özetlemiş. Bizim üç büyükler, maç biletlerini biraz ucuzlatsalar hem sürümden kazanacaklar, hem de maçlarını full tribünlere oynayacaklar. Daha da önemlisi, gelir düzeyi düşük taraftarların da maç izlemesine fırsat sunacaklar.
Üç büyükler, dünyanın en pahalı biletlerini satıyorlar. İstanbul'da devamlı maça gidenler genelde hali vakti yerinde insanlar.
Kimse kimseyi kandırmasın; üç büyükler, stadyumda fakir taraftar istemiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA