YAZARA MAİL GÖNDER Bizi ekmek mi kanser yapıyor?

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

ABD'de Texas Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre; beyaz ekmek ve beyaz pirinç gibi glisemik indeksi (kan şekeri uyarıcı etkisi) yüksek besinlerin tüketilmesi, akciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 48 oranında artırıyormuş. Bu sigaranın kanser yapmasına denk bir oran.
Bizim kadar beyaz ekmek ve beyaz pirinç tüketen kaç ülke var acaba?
Yıllarca beyaz ekmekte hamurun hacmini artıran E 920 sistain maddesi kullanıldı. Hayvan kılı ve insan saçından elde edilen bu zararlı maddenin artık kullanılması yasak. Peki, bu beyaz ekmekler nasıl hâlâ bu kadar şişkin? Hâlâ E 920 sistain kullanan var mı ya da başka hangi maddeler kullanılıyor? Mümkün olduğunca güvendiğiniz fırınlardan aldığınız tam buğday ekmeğini tüketin. Beyaz pirince de alternatif olarak bulgur, arpa, kuskus, kinoa tüketin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.