Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fırat Tanış'ın ülkeyi batırma planı

'On beş gün bankaya uğramayıversen mesela?', '15 gün eğlence mekanlarına gitmesen? (nasılsa güvenli de değil)', 'Nasılsa bomboş AVM'ler; 15 gün gitmesen, kredi kartı kullanmasan?', 'Mesela 15 gün benzin almasan arabana?', 'Madem hayat durdu, neden sen kasten durdurmuyorsun dersin?' '15 gün paralı yolları kullanmasan?' '15 gün muhalif bile olmasan?'
Bu tweet'ler ünlü oyuncu Fırat Tanış'a ait. Tanış özetle, 'Bombalı saldırılar zaten hayatı durdurdu, bir tekme de sen at ülkene; tüketme, ekonomi batsın' diyor. Böyle vicdansızca tweet'ler atan sanatçıları eleştirdiğimizde de hedef göstermekle suçlanıyoruz. Şimdi bu tweet'leri eleştirmeyelim mi? Terörist bir bomba atıyorsa; Tanış gibi vatan hainliğiyle muhalifliği karıştıran sanatçılar yazdıkları tweet'lerle o bombanın etkisini artırıyorlar.

ALGI OPERASYONU
Hep ne diyoruz? Terörün birinci amacı şiddet yoluyla toplumda korku ve endişe yaratmaktır.
Terörist bombayı atıyor; sosyal medyada muhalif diye geçinen sanatçılar, akademisyenler, gazeteciler yazdıklarıyla toplumdaki korku ve kaosu körüklüyor. Bilinçsizce sosyal medyayı kullananlar da var, 'Hükümeti eleştireyim' derken korkuyu artırıyorlar. Ancak bazıları var ki, algı operasyonunu bilinçli yapıyor. Düşünceleri de şu: Güya terör ülkeyi teslim alırsa, ekonomi ve hayat durursa, hükümet düşer! Hadi ülke kan gölüne döndü, ekonomi iflas etti, yabancı yatırımcılar ülkeyi terk etti, dev şirketler battı, büyük işten çıkarmalar yaşandı vs. ve hükümet düştü; o zaman ne olacak? PKK'nın kuklası HDP, kayyum atanması beklenen MHP, üç ayda bir kurultay düzenleyen, içine HDP kaçmış CHP mi enkaza dönüşecek ülkeyi kurtaracak?
Hem terör örgütlerinin adamları ve sempatizanları, hem de Fırat Tanış gibi muhaliflikle vatan hainliğini karıştıranlar; günlerdir sosyal medyada algı operasyonu yürütüyor.
Evet, yaşananlar kötü, insanlar korkuyor. Ancak ülkeyi esir alan bu korku atmosferinde, sosyal medyada yürütülen algı operasyonunun etkisi var. Parçalanmış cesetleri, paniğe kapılmış insan görüntülerini paylaşıyorlar ya da asılsız bombalama haberleri yayıyorlar. Amaç terörün hayatı durdurmasını sağlamak.
Fırat Tanış ise iyice zıvanadan çıkmış, bir de kredi kartı kullanma, bankaya uğrama, alışveriş yapma, tüketme, Türkiye batsın diyor! Bunları yazmak hangi vicdana sığar?
Normalde bu terör olayları başka bir ülkede yaşansa iç savaş çıkar. Fırat Tanış gibi sırf siyasi özlemleri için ülkenin batmasını isteyenlere inat bu ülke ayakta!
Adamın batırma planına bakar mısın? Ergenler bile bu esprileri yapmaz! Sen tüketme Fırat, 15 gün market alışverişini Yunanistan'dan yap! Hatta sen 15 yıl dizi, film vs. oynama; rahat bırak bu halkı, tüketme! 15 gün değil, bir gün adam ol!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA