Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Önemli gelişme: Lifetime

Geçtiğimiz çarşamba günü, 26 Nisan'da yayın hayatına başlayacak Lifetime kanalının Spago'daki tanıtım gecesine katıldım. Uzun zamandır bu kadar geniş gazeteci katılımlı bir tanıtım gecesi hatırlamıyorum. Ee ünlü A+E Networks'ün dünya çapında 105 bölgede, 150 milyondan fazla haneye 11 dilde yayın yapan kadın odaklı eğlence kanalı Lifetime, Türkiye'ye gelirse elbette ilgi de büyük olur. A+E Networks Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi Murahhas Üyesi Dean Possenniskie ve MCD Medya Yönetim Kurulu Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya'nın evsahipliğinde düzenlenen davette, A+E Networks'ün yayın yaptığı ülkeler arasında Lifetime'ın ilk kez şifresiz olarak Türkiye'de yayın yapacağına vurgu yapıldı. Dünyada Lifetime ücretli izleniyor. Türkiye'de şifresiz yayın A+E Networks için 19 milyondan fazla haneye ulaşmak demek.
A+E Networks'ün şifresiz yayın için Türkiye'yi seçmesi, dünya televizyonculuğu açısından da önemli bir gelişme. Zaten Lifetime'ın Türkiye'de yayına başlaması; başta World Screen, Broadband TV News, Hollywood Reporter, Variety gibi dünyaca ünlü birçok medya kuruluşunda da haber oldu. Bu arada Lifetime Türkiye, A+E Networks ile MCD Medya ortak girişimi çerçevesinde yayın yapacak. MTV Türkiye başta olmak üzere birçok başarılı işe imza atan Esra Oflaz Güvenkaya, Lifetime'ı Türkiye'ye getirerek önemli bir işe daha imza attı. TV sektörü krizdeyken, daha önce yatırım yapan yabancı TV şirketleri küstürülmüşken; A+E Networks ile ortak yatırım yapmak, Türk televizyonculuğu açısından da önemli bir adım.
ABD'de 1984 yılında yayına başlayan Lifetime, kadın odaklı bir eğlence kanalı. Dünya çapında popülariteye sahip birçok programa, reality-show'a sahip olan Lifetime; Emmy Ödülleri, Altın Küre Ödülleri, Screen Actors Guild Ödülleri, Amerikan Film Enstitüsü AFI Ödülü, Directors Guild of America Ödülleri gibi yüzlerce ödül almış program ve reality show'lara sahip. İyi haber; bu programlar Türkiye'de dublajlı ekrana gelecek.
Life Time'de yerli yapımlar da olacak. Örneğin Özge Uzun'un sunacağı talk-show programına her sabah uzman konuklar katılacak. Programda; güzellik, yemek, moda ve popüler kültür gibi birçok konu işlenecek.
Özetle Lifetime'den daha çok bahsedeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA