Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuk tacizcileri için deney

Çocuklara yönelik taciz ve tecavüzleri tartışıyoruz ama bunu siyasi arena üzerinden yapıyoruz. Siyasi partiler birbirini suçlarken; tecavüzcüler, taciziler, pedofili hastaları aramızda dolaşıyor ve kendilerine yeni kurbanlar arıyorlar.
Pedofilinin bir hastalık olduğunu ve tedavisinin çok zor olduğunu unutuyoruz. Pedofili hastalarının; hem ilaç, hem de psikoterapi tedavisine ihtiyaçları var. Üstelik bu tedavi de uzun bir sürece yayılıyor.

60 DENEK VAR
Yaşanan birçok tecavüz ve taciz vakası pedofili hastalarının cezaevinden çıktıktan sonra suç işlemeye devam ettiklerini gösteriyor. Bir ara pedofili hastalarının hadım edilmesi gündeme gelmişti. Birçok ülkede bu yapılıyor ama asıl önemli olan, bir pedofili hastasını eyleme geçmeden önce durdurmak.
Geçtiğimiz hafta BBC muhabiri Dominic Casciani;
İsveç'te dünyanın en ileri gelen tıp fakültelerinden biri olan Karolinska Enstitüsü'nde, çocukları taciz etme potansiyeli bulunanlara önceden müdahale etmek için bir bilimsel araştırma yapıldığının haberini geçti.
Dr. Christoffer Rahm başkanlığındaki ekip, deneye katılacak, yaklaşık 60 kadar cinsel tacizde bulunma potansiyeli taşıyan gönüllü üzerinde çalışacak. Bu şahısların çocukları taciz etme riskini bir ilaçla azaltıp azaltamayacaklarını denenecekler. Türkiye'de 60 pedofili hastasının gönüllü olabileceğini düşünebiliyor musunuz? İsveç'te ise durum farklı. Karolinska Enstitüsü, potansiyel suçlular için bir yardım hattı işletiyor zaten.
Klinikte deneme için gönüllüler de bu şekilde bulunacak.

İLAÇ DENEYİ
Dr. Rahm denemeye katılacak gruptakilerden bir kısmına testosteron oranını üç günde son derece azaltan Degarelix adında bir ilaç verileceğini söylüyor.
Haberde, deneyin iki önemli konuda ahlaki tartışma yarattığı bilgisi de veriliyor: Neden yardım isteyen gönüllülerin hepsine ilaç verilemeyecek ve daha da önemlisi ilaç etkisiz kalır da çocuklar tehlikeye atılırsa ne olacak?
Buna karşılık, etkisiz ilaçları kullananların, denemeye katılmadan öncekinden daha tehlikeli olmayacakları savunuluyor.
Suç işleme riski konusunda da araştırmacılar, denemeye katılanların düşünce tarzındaki değişiklikleri tespit etmeye çalışacak.
Bu araştırma için; mayo ya da iç çamaşırı içindeki çocuk ve yetişkinlere benzeyen bilgisayar görüntüleri izletilirken deneklerin beyinlerinde tarama yapılacak.
Biz, pedofili hastalarının suç işlemelerini önlemeye yönelik neler yapıyoruz acaba? Tecavüzcüler cezaevinden iyileşmiş bir şekilde mi çıkıyorlar? Pedofili hastası suçlular takip ediliyorlar mı? Devlet gözetiminde tedavi görüyorlar mı?
Suçluya, diğer tecavüzcülere ibret olacak en ağır ceza verilse bile bu pedofili hastalarını iyileştirmiyor. Onlar yeni kurbanlar aramaya devam ediyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA