Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni kabus: Vodafone Arena trafiği

Benim çocukların okulu Cağaloğlu'nda. Normalde okul servisiyle Beşiktaş'taki evimize 35-40 dakikada geliyorlar. Beşiktaş-Bursaspor maçının oynandığı pazartesi günü servis yarım saat geç kalınca şoförü aradım; "Abi maç yüzünden trafik kilit, Kabataş'ta bekliyoruz" dedi. Beşiktaş'tan yürüyerek Kabataş'a gittiğimde; servis hâlâ orada bekliyordu. Çocukları aldım, yine yürüyerek eve döndük. O gün bizim okuldan bazı öğrencilerin evlerine 20.30'da vardıklarını öğrendim. Bu çocuklar, 15.40'da servise binmişlerdi. Sadece bizim okulun öğrencileri değil; diğer birçok okuldan çocuklar ve hatta büyükler, çalışan anne ve babalar vs., belki de yüzbinlerce insan, o gün evine geç gitti.
Çünkü Vodafone Arena'nın açılışı yüzünden Kabataş, Beşiktaş, Nişantaşı, Şişli, Zincirlikuyu, Levent, Boğaziçi Köprüsü vs. birçok yerde trafik felçti.
Bu işten hem polis, hem de Beşiktaş taraftarı sorumludur. Evet, polisin bahanesi hazır; Vodafone Arena'nın açılışı vardı ama bu stadın hangi gün ve saatte açılacağı haftalar öncesinden belliydi. Belli ki alınan önlemler yeterli olmadı; hatalı kararlar alındı.
Polisin aldığı önlem de yetersiz kaldı ve sonunda biber gazı sıkmak zorunda kaldılar. O gün stattaki 40 bin taraftar kadar bileti olmadığı halde stadın etrafında dolaşan, yolları kapatan Beşiktaşlılar vardı. Normalde araçların geçmesi gereken yollarda, ellerinde sis bombalarıyla dolaşıyorlardı. Hem polisin işini zorlaştırdılar, hem de yüzbinlerce insanı trafikte mahsur bıraktılar.

BİLETSİZ GEÇEMESİN
Peki, bundan sonra ne olacak? Vodafone Arena'da her maç oynandığında trafik felç mi olacak?
Bu sorunla ilgili tek bir önerim var: Maç günleri, Vodafone Arena'ya giden yollar, araçlara değil; biletsiz taraftara kapatılsın! Taraftarın stada giderken kullandığı yollar belli; Gümüşsuyu, Kabataş, Maçka ve Beşiktaş'a arama noktaları konulsun, bileti olmayana geçiş izni verilmesin. Böylece stat etrafında taraftar yığılması olmaz, yollar kapanmaz ve araçlar rahat bir şekilde yoluna devam eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA