Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halı saha kanser yapar mı?

ABD'deki sporcular arasında yapılan bir araştırma; suni çimin, kanser riski taşıdığı tartışmasını gündeme getirdi. Washington Üniversitesi Futbol Takımı Teknik Direktörü Amy Griffin, 166'sı aktif 220 genç sporcuda kanser tespit edildiğini bildirdi. Bu oyuncuların yüzde 60'ı ise suni çime daha fazla temas eden kalecilerden oluşuyor. Bu veriler, ABD senatosunun gündemine taşındı.

OKULLARDA BİLE VAR
Bu haber, Habertürk'te yayınlandı. Maliyetinin ucuzluğu ve bakımının kolaylığı nedeniyle tercih edilen suni çimde; cıva, kurşun, arsenik ve diğer kanserojenleri içeren çok sayıda bileşen bulunduğu yapılan çalışmalarla saptanmış. Bu suni çim araştırmasını dikkate almalıyız. Türkiye'de adım başı halı saha var; çocuklar ve gençler okullarda bile suni çim üzerinde maç yapıyor. Üstelik futbol takımlarının antrenman sahaları da suni çimden!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA