Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Leicester City devrimi

Manchester United'ın oyuncusu Juan Mata (27), futbolcuların aldığı yüksek maaşları eleştirdi.
Haftada 190 bin Euro kazanan Mata, "Futbol dünyasıyla kıyasladığınızda kazancım normal. Ama dünyanın ve İspanya'nın yüzde 99.9'u ile karşılaştırdığımızda çılgın bir rakam" dedi.
Mata, az söylemiş; bir de reklam gelirleri var. Elbette özel yeteneklere sahip olmanın toplumun genelinden bir farkı olmalı ama bu fark ne kadar olmalı?
Mata ayda 760 bin Euro kazanıyor ya da Ronaldo'nun yıllık kazancı 150 milyon Euro.
Ve bu çılgın rakamlar, futbola şımarık Rus, Çin ve Arap sermayesi girdikçe daha da artıyor.
Mata'nın, Ronaldo'nun vasat futbolcularla farkları var elbette ama bu fark onlara ödenen astronomik ücretler kadar değil.
Bu sezon Premier Lig'de şampiyon olmasına artık kesin gözüyle bakılan Leicester City'nin ilk 11'inin toplam maliyeti 20 milyon Sterlin. Lig başladığında Manchester United'ın kadro değeri ise 308 milyon Sterlin'di. Leicester City, bu sezon Premier Lig'in en değerli oyuncusu seçilen Riyad Mahrez'i, Fransa 2. lig takımlarından AC Le Havre'dan sadece 375 bin Sterlin'e transfer etmişti.
Chelsea'li, Manchester United'lı futbolcuların kazançları dikkate alınınca Leicester City'li futbolcular, asgari ücretle çalışıp şampiyon olacaklar.
Takımların bütçeleri karşılaştırıldığında ise Leicester City'nin şampiyonluğu bence futbol tarihinin en büyük başarısı. Leicester City'nin kazanacağı şampiyonluk da futbolun mantık dışı ekonomisini değiştirmezse hiçbir şey değiştirmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA