Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaçak elektrik ırkçılığı körüklüyor

Dicle Elektrik Dağıtım, kaçak elektrik kullanımını azaltmak için Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilere elektrik sayacı zorunluluğu getirmişti. Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre; sayaç kullanımını teşvik etmek için bölgede çiftçilere yapılan indirim, yüzde 49'dan yüzde 65'e çıkarılmış. Hedef 20-25 bin çiftçinin sayaç almasıymış ama 2-3 binlik sayılara bile ulaşılamamış. Atatürk Barajı'nda 4.6 milyar kWh olan üretim, Şanlıurfa'daki kaçak kullanımı bile karşılamıyormuş.
Hem yüzde 65 indirimi kabul etmiyorlar, hem de sayaç takmamak için yol kapatıp protesto ediyorlar. Daha önce de yazdım; bu kaçak elektrik sorunu, ırkçılığı körüklüyor. Haber sitelerinde, forumlarda ve sosyal medyada kaçak elektrik haberleriyle ilgili yapılan yorumlarda ırkçılık zirve yapmış durumda.
Bu durum kaçak-kayıp payı ödeyen Batı bölgelerindeki insanların zoruna gidiyor, kendilerini enayi gibi hissediyorlar. Zaten başımızda terör belası var; kaçak elektrik sorunu da ayrımcılığı daha da körüklüyor. Bu sorunu özel sektör çözemiyor. Kaçak elektrik artık ırkçılığı körükleyen ulusal bir sorundur, bu işe devletin el atması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA