Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ne çektin be Kraliçe II. Elizabeth!

Nedir bu Kraliçe II. Elizabeth'in Türkler'den çektiği... Önce bir gazoz markası, reklam kampanyasında kullanmıştı. Bu çok tutmuş olsa gerek şimdi de bir inşaat firması reklamlarında Kraliçe II. Elizabeth'i kullanıyor. Elbette bu iki reklam kampanyasında da Kraliçe II. Elizabeth gerçek bir kişilik olarak yansıtılmıyor ama kim izlese o beyaz saçlı yaşlı teyzenin Kraliçe II. Elizabeth olduğunu anlıyor. Yani ortada temsili Kraliçe II. Elizabeth var. İşin teknik ve hukuki boyutunu bilmem ama Kraliçe II. Elizabeth'in 'İmajımı kullanıyorlar' diye dava açma hakkı olabilir. Reklam firmaları Kraliyet Ailesi'nden izin mi aldı yoksa?
İngiliz basını ve sosyal medyasında, bizde çıkan reklamlarla ilgili yorum ve haberlere rastlamadım. Elbette onlar Kraliyet Ailesi'nin reklamlarda kullanılmasına alışmışlar.
Peki, bir İngiliz markası, Atatürk'ü ya da Fatih Sultan Mehmet'i bir gazoz ya da inşaat reklamında temsili olarak oynatsa biz ne tepki verirdik?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA