Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bankaların neden olduğu dolandırıcılık

Polis, Türkiye genelinde 300 bin kişiyi telefonla arayarak yaklaşık 10 milyon lira vurgun yapan bir çeteyi çökertti. Sabah'ın haberine göre; çete Afyonkarahisar'da kurduğu çağrı merkezinden vatandaşları arayarak dolandırdı.
Her gün bu tarz haberler okuyoruz. Bu haberde dikkatinizi çekmek istediğim nokta; dolandırıcıların vatandaşı kandırma yöntemi.
Dolandırıcılar, vatandaşı arayıp "Ödediğiniz kredi kartı aidatınızın geri iadesiyle ilgili arıyorum. Şimdiye kadar hesabınızdan yapılan yasal kesintileri yeni kredi kanunu kapsamında hesabınıza tanımlayacağız, onaylıyor musunuz?" diye soruyorlarmış.
Yaklaşık 300 bin kişi 'Onaylıyoruz' deyip kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına kredi kart bilgilerini vermiş. 'Onaylıyoruz' diyenlerin umudu, kredi kartı aidatlarını geri almaktı.
Yani bankaların müşterilerden haksız yere yaptığı kesintilerin peşine düşerken dolandırıcıların ağına düştüler.
Bu, bankaların vatandaşlara dolaylı yoldan yaptıkları ikinci kötülük aslında.
İnsanlar kredi kartı aidatlarını, dosya masraflarını nasıl geri alacaklarını bilmiyorlar.
Ve telefon çalıyor; 'Sizin yerinize bu işlemi yaparız' diyen dolandırıcılara tosluyorlar.
Tam Yeşilçam dramı, yazık günah bu insanlara.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA