Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Düğün değil nikahtı eğlence yoktu, Kuran okundu

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın evlenmesi de hoşlarına gitmedi. İtiraz ettiler, çirkin yorumlarda bulundular. Muhalif basın, iki insanın evlenmesine bile muhalefet etmeyi başardı. Sekiz askerimizin şehit olduğu bir günde bu düğün yapılamazmış.
Şehitler bahane gösterilerek 23 Nisan'ların, 19 Mayıs'ların ertelendiği bir dönemde bu düğün ertelenmeliymiş. Sosyal medyada ise hakarete varan paylaşımlar yapıldı. Davetlilerin çılgınca eğlenip dans ettiği Rio Karnavalı gibi bir hava yarattılar.
Haberleri hepimiz okuduk, görüntüleri izledik. Bir kere şuna açıklık getirelim; düğün değil, nikah töreni yapıldı. Alkol yoktu, Kuran okundu.
Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın hayatlarını konu alan barkovizyon gösterisi yapıldı. Törene çelenk, çiçek göndermek isteyen misafirlerden Mehmetçik, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme vakıflarına bağış yapılması istendi. Ve birçok davetli bu kurumlara bağışta bulundu.

EN GÜZEL CEVAP ASKERLERDEN
Şahitler huzurunda nikah kıyıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nikahın ardından kısa ve duygusal bir konuşma yaptı, hepsi bu. Yani Türkiye ve dünyadan siyasi liderlerin, bürokratların, yöneticilerin, işadamlarının katıldığı son derece resmi bir nikah kıyıldı.
Belki de birçoğumuzun düğününden daha sıkıcı bir tören düzenlendi. Durum böyleyken, neden şehitlerimiz üzerinden karalama kampanyası düzenleniyor anlamak mümkün değil.
Açın, düğün tarihlerinize bakın. Çoğumuzun evlendiği gün bu ülkede doğal afetler, büyük kazalar yaşandı, askerlerimiz şehit oldu. Ne yazık ki kötü, üzücü olaylar hep vardı ve olacak. Hayat bir şekilde devam ediyor. Nikah ertelenseydi ve diyelim ki Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar bir ay sonra evlenseydi, belki o gün yine bir terör saldırısı olacaktı. Böyle bir mantık mı olur? O zaman hiç kimse evlenmesin. Ne yazık ki, başımızda terör gibi büyük bir bela var. Bu belayla; hayatı erteleyerek değil, normal hayatımıza devam ederek, güçlü kalarak, geri adım atmayarak mücadele edebiliriz.
Nikah töreni şehitler için ertelenseydi, bu işten kim karlı çıkacaktı? Bütün dünya basını, PKK saldırılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızının düğününü bile iptal ettirdiğini yazmayacak mıydı? Bu, PKK için büyük bir güç gösterisi ve medya PR'ı olmayacak mıydı?
İki insanın evlenmesine bile şehitler üzerinden muhalefet etmeye çalışanlara en güzel yanıtı, aslında askerlerimiz verdi. Şırnak'ta teröristlerle mücadele eden Jandarma Özel Harekatçılar, 'Selçuk Abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar BURSA/JÖH' yazan pankartlı mesajı sosyal medyadan paylaştılar. Bundan daha güzel yanıt mı olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA