Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vergilendirilmiş tweet kutsaldır

Maliye Bakanlığı; Twitter'dan veya blog'larından reklam yapanların peşine düşecek. Blog'larından ya da Twitter'dan tweet atarak reklam yapanlar da, mükellef sayılacak. Twitter başta olmak üzere Instagram ve Snapchat uygulamaları ile para karşılığı yapılan ürün tanıtımları için vergi ödenmemesi hem saçmalık, hem de haksız kazançtı. Sosyal medyada en fazla ücreti de; en fazla takipçiye sahip olan kullanıcılar kazanıyor. Paylaşıma gelen beğeniye göre de ücret artabiliyor. En çok takipçi de ünlülerde var, şimdi ünlüler düşünsün! Tek bir ürün fotoğrafı ya da reklam amaçlı yorum için ünlülerin kazandığı paralar ise tahmini şöyle:
Demet Akalın: 10-15 bin lira, Nur Yerlitaş: 10 bin lira, Özge Ulusoy: 8 bin lira, Burcu Esmersoy: 7 bin lira, İvana Sert: 6 bin lira, Ebru Şallı: 5 bin lira, Sinem Kobal: 5 bin lira... Sadece ünlüler değil elbette; ev kadınları, moda bloggerları, Twitter fenomenleri vs. birçok insan, bu işten güzel para kazanıyor. Kazansınlar, Allah daha çok kazandırsın ama bu reklamın da bir vergi karşılığı olmalıydı. Özetle;
Maliye Bakanlığı gecikmiş de olsa doğru bir karar aldı. Şimdi asıl soru, bu denetimin nasıl yapılacağı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA