Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sur halkının haklı tepkisi

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve bazı HDP milletvekilleri;
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı gün bölge esnafını ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir grup esnaf, HDP'lilere tepki gösterip protesto etti.
Çatışmalar sırasında ekonomik anlamda büyük zarara uğradıklarını belirten 10 kişilik esnaf grubu, HDP'lileri yuhaladı.
"Niye buraya geliyorsunuz?
Gidin buradan" diye tepkilerini dile getirdiler.
Kürtler, Demokratik Açılım sürecinde yaşadıkları barışın ve huzurun kıymetini ne yazık ki şimdi anladı. Bölge halkı; PKK ve HDP'nin derdinin barış olmadığını, ülkeyi parçalamaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını ve bu uğurda yaşanan ölümleri fazla önemsemediklerini gördü.
Büyük şehirlerde yaşayan Kürtler rahat. Modern ve rahat bir hayat sürüyorlar. Savaşı uzaktan izleyip gerilla romantizmi yapmak kolay! Ancak ateş düştüğü yeri yakıyor.
İdeoloji karın doyurmuyor.
İnsanlar; evleri yıkılıyorsa, en temel ihtiyaçlar suya ve elektriğe bile muhtaç kalıyorlarsa, çocuklarını okutmak yerine teröre kurban veriyorlarsa; isyan ediyorlar elbette.
Sur esnafının, HDP'ye gösterdiği tepki çok kıymetlidir. Bölge halkı nihayet PKK'nın Kürt halkına kan ve gözyaşından başka bir şey sunmadığını görmeye başladı. PKK asıl darbeyi bu tepkiler artarsa alır.
PKK'yı bitirirse yine Kürtler bitirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA