Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstemezükçüler golü yedi

Alp Dağları'nın altından geçerek İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanya'yı birbirine bağlayan Gotthard Base Tüneli açıldı. 57 kilometre uzunluğa ve 2 bin 300 metre derinliğe sahip dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base'in açılışına; İsviçre Konfederasyon Başkanı Johann Schneider, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi de katıldı. Birlikte tünelde yolculuk yaptılar.
Bu fotoğrafa baktığınızda aklınıza ilk ne geliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin katıldığı metro, tren yolları, köprü ve tünel açılışları ya da temel atma törenleri değil mi? Son dönemde o kadar büyük projelere imza atıldı ki, Avrupa liderlerinin bu fotoğrafı bize çok tanıdık geliyor.
Memleketimin kofti solcuları, muhalifleri 'Batı bizi kıskanıyor' diye ironi yapıp sosyal medyada Gotthard Base Tüneli'nin açılış haberini ve fotoğraflarını paylaştılar. Halbuki böyle bir tünel Türkiye'de yapılsa 'İstemezük' diye ayağa kalkarlar. 'İnşaat inşaat, başka yatırım yok mu?' diye sorarlar.
Gotthard Base Tüneli açılışını 'Batı bizi kıskanıyor' diye yazarak sosyal medyada dalga geçenler, aslında golü kendi kalelerine attılar. Çünkü bir Türk şirketi olan Rönesans Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Rönesans İnşaat'ın İsviçre'deki iştiraki Heitkamp Swiss, tünele imza atan konsorsiyumda yer alıyordu.
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, "Gotthard Base Tüneli, Avrupa'nın 100 yıllık hayaliydi. Tünel; inşaat ve altyapı teknolojilerinin en son örneği olduğu gibi, Rönesans'ın çevre ve sürdürülebilirliğe verdiği önemin de en açık kanıtı olmayı başardı" diye bir açıklamada bulundu.
Batı bizi kıskanıyor mu bilmiyorum ama sadece Türkiye'de değil; Avrupa'da da Türk firmaları dünyanın kıskandığı projelere imza atıyor. Kıskanmasalar bile güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bunu da PKK terörüne destek vererek gösteriyorlar zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA