Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sinan Vardar’a yapılan vefasızlık

Beşiktaş yönetimi, iki dönem Beşiktaş yönetim kurulu üyeliği yapan, 40 yıllık spor adamı, Jolly Tur Onursal Başkanı Sinan Vardar'ı, BJK Disiplin Kurulu'na sevk etti. Raslantıya bakın ki; Beşiktaş yönetimi, daha önce Vardar'ın oğlu ünlü işadamı Mete Vardar'ı futbol şubesi sorumluluğundan almıştı!
Sinan Vardar, "Beşiktaş kulübünde cevaplanması gereken, yanında soru işareti olan birçok konu var. Bana gönderdikleri tebligatta, beni neyle itham ettikleri dahi belli değil. Ben de zaten yaptığım savunmada kendilerine bu soruyu yönelttim. Verecekleri cevabı merakla bekliyorum" diye bir açıklamada bulundu.
Vitrinde olmayı tercih etmemiş, sürekli altyapı için çalışmış, kulübü için birçok genç yetenek keşfetmiş, yönetimde olmadığı dönemlerde bile kulübe yardımlarda bulunmuş, Beşiktaş'a gönülden bağlı Sinan Vardar'ı neyle suçlandığını bile bilmeden disiplin kuruluna sevk etmek büyük ayıp! Böyle bir hareket Beşiktaş duruşuyla bağdaşmaz!
Vardar katıldığı bir radyo programında teknik direktör seçimi için "Yönetimden dokuz kişi Mustafa Denizli, Başkan Fikret Orman Abdullah Avcı dedi. Sadece Mete Vardar ise Şenol Güneş dedi" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Büyük ihtimalle bu açıklaması yüzünden disiplin kuruluna sevk edildi ve muhtemelen kulüpten ihraç edilecek.
Demek ki, bu açıklama doğru ve Orman buna çok kızdı. Yoksa Vardar gibi büyük bir Beşiktaşlı neden disiplin kuruluna sevk edilsin ki?
Normalde bu olay Avrupa'da yaşansa herkes gülüp geçerdi. Eğer açıklama doğru ise başkan "Evet, ben Avcı'yı istemiştim, iyi ki yanıldım" der güler geçerdi.
Ama burası Türkiye; futbol kültürümüzde eleştiriye bile tahammül yok!
Fikret Orman, başta yeni stadyum ve kazanılan şampiyonluk olmak üzere birçok başarıya imza attı. Ancak Orman, başarılarının tadını çıkartmak yerine son dönemde hep sert açıklamalarda bulundu, egosu yüksek tavırlar sergiledi, otoritesini fazla kullanıp Aziz Yıldırım'laşmaya başladı. Son kongrede kendisini eleştiren bir üyeye yumruk atarak Yıldırım'ı bile geçti! Orman'ın, Vardar'ı disiplin kuruluna sevk etmesi ise en büyük hatası.
Kırgınlıklar, kavgalar her zaman olur ama Beşiktaş gibi kulüplerde vefa duygusu her şeyden önce gelir. Galiba bu duygu da kaybolmaya başladı. Vardar'ı disiplin kuruluna sevk etmek büyük vefasızlık örneğidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA