Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT mi, Digiturk mü?

10 Haziran-10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Digiturk'te de yayınlanacağının açıklanması, kafaları karıştırmıştı. Okurlarımızdan 'TRT bütün maçları yayınlamayacak mı? Bazı maçlar Digiturk'ten mi ekrana gelecek?' gibi sorular geliyordu.
Hayır; TRT de, Digiturk de bütün maçları yayınlayacak. Bu iki kurum arasındaki rekabet; yorumcular, yayın kalitesi ve teknolojik farklar arasında yaşanacak.
16.00 ve 22.00'de başlayacak maçların tamamı TRT 1'de ekrana gelecek. İftar yayını dolayısıyla saat 19.00'da başlayacak maçlar ise TRT 3'ten yayınlanacak. 25-26-27 Haziran tarihlerinde yayınlanacak maçlar ise TRT 1'de olacak.
TRT, teknoloji farkını ve yayın kalitesini; sekiz maçı (Açılış, çeyrek final, yarı final ve final) Türkiye'de 650 bin hanede bulunan 4K teknolojisi ile yayın yaparak göstermeye çalışacak.

4K VE 4 EKRAN
TRT'de maçları Yalçın Çetin, Levent Özçelik, Ersin Düzen, Erdoğan Arıkan gibi deneyimli spor spikerleri anlatacak. TRT maç ve özel yayınlarına; Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Serdar Dayat, Hikmet Karaman, Alp Pehlivan gibi birçok ünlü isim yorumcu olarak katılacak.
Digiturk ise muhabirler, yorumcular, sunucular ve teknik ekibin de dahil olduğu 50 kişilik büyük bir ekiple Fransa'daki heyecanı ekranlara taşıyacak. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan'ın başında bulunan Slaven Bilic ve Türkiye-Hırvatistan maçının kahramanlarından Rüştü Reçber, pazar günü oynanacak Türkiye-Hırvatistan maçını Digiturk için yorumlayacak. Digiturk'ün daimi yorumcuları; Şansal Büyüka ve Ersun Yanal olacak. Lig TV kanallarında yorumculuk yapan başka değerli isimler de özel yayın ve maçlarda yorumculuk yapacaklar.
Digiturk yayınlardaki teknoloji farkını ise 4 ekran uygulamasıyla gösterecek.
Digiturk'ün 'Dilediğin Zaman Dilediğin Yerde' uygulamasını kullanan üyeler, maçları diledikleri yerde cep telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından izleyebilecekler.
Özetle Euro 2016, Türk futbolseverler için keyifli geçecek. 4K ve 4 ekran teknolojileri, yayınlarda fark yaratacak. Digiturk üyesi olmayanlar maçlarını TRT kanallarından izleyecek. Digiturk üyesi olanların ise yorumcu, spiker ve yayın teknolojisi açısından tercihte bulunma şansları olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA