Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Terörü bu tepki bitirir

Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne dün düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından, Midyatlılar terörü protesto etmek üzere Türk bayraklarıyla sokağa çıktı. Vatandaşlar, iki kadın polis memuru ile üç vatandaşın şehit olduğu saldırının ardından, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Türk bayraklarıyla terör saldırısının gerçekleştirildiği noktaya yürüyerek yaşananlara tepki gösterdi. İşte teröre karşı aradığımız tepki bu.
Bu tepki Türk milliyetçiliğinin ağır bastığı illerde olsaydı aynı değeri taşımazdı. Bu, siyasi parti ve örgütlerin düzenlediği bir protesto yürüyüşü de değildi. Patlayan bombanın sıcaklığının ve acısının hissedildiği bir anda gerçekleşti bu protesto.
Mardin'in nüfusu 796 bin, Midyat'ın ise 105 bin. Midyat ilçesi Anadolu mozağinin, çok kültürlülüğünün en güzel örneklerinden biri. Midyat'ta Yezidiler, Süryaniler, Becırmaniler, Türkler, Kürtler kardeşçe yaşıyor. Bu kadim halkların, saldırının ardından ellerinde Türk bayraklarıyla yürümesi çok önemli.
Neden yürüdüler? Çünkü halk hayatından memnun.
Midyat turistik bir yer, aynı zamanda reyting rekorları kıran TV dizilerinin platosu. Midyatlılar terör olaylarının, çatışmaların yoğun yaşandığı bir bölgede huzur içinde yaşıyorlar.
Esnaf yerli turisten iyi para kazanıyor, evler dizi ekiplerine kiralanıyor ve en önemlisi, insanlar farklı etnik kökenlere sahip olmasına rağmen kardeşçe yaşıyor. Ve halk terörün huzuru bozmasından endişe duyuyor.
Bombalı saldırıdan sonra Midyat'a giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın halktan büyük tepki görmesi de rastlandı değil. Midyat halkı, teröre kimin destek verdiğini çok iyi görüyor!
Türkiye'nin her yerinde Yezidiler, Süryaniler, Becırmaniler, Türkler, Kürtler, Lazlar vs. Midyat'taki gibi teröre tepki gösterse, PKK'ya tavır alsa bu terör biter. Acilen siyasi partilerden bağımsız, teröre karşı ortak bir tepki ve tavra ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA