Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Takipçi için +18’lik görüntü paylaşanlar...

Terör saldırılarından sonra medyaya yayın yasağı getirilmesi eleştiriliyor ama bu yasağın haklı birçok gerekçesi var.
Amaç; parçalanmış bedenlerin, korkunç görüntülerin yayınlanmasının önüne geçmek, saldırıyı düzenleyenleri ve onlara yardım edenleri hızlı bir şekilde bulmak, dezenformasyon ve manipülasyonun önüne geçmek vs.

CEZAİ ÖNLEM ŞART
Ancak dezenformasyon ve manipülasyonun daniskası, sosyal medyada yapılıyor.
Sosyal medyada örgütlü bir şekilde teröristi değil; devleti hedef alan asılsız haber, yanlış bilgi yayan hainler var.
Parçalanmış cesetleri, ölü bedenleri, kan revan içindeki insanları büyük bir marifetmiş gibi paylaşan sıradan vatandaşlar da var.
Bunların bazıları cahilce, bilmeden teröristlerin reklamını yapıyor, bazıları da bilinçli yapıyor. Tek dertleri; çok RT, 'beğeni' almak, takipçi sayısını artırmak. Takipçiniz batsın; terör saldırısından sonra yolda kalmış yolculardan 100 dolar alan taksicilerden ne farkınız var?
Bazıları ise terör örgütü yanlıları ve sempatizanları.
Onların amacı belli; kaos ortamını artırmak.
Bu vicdansızların, ölen-yaralanan insanlara da asla saygısı yok.
Avrupa'da yaşanan terör saldırılarından sonra ölmüş, yaralanmış insan görüntüsü paylaşılmıyor. Ancak Türkiye'deki her saldırıda, birçok insan el ele verip +18'lik görüntüleri dünyaya servis ediyor. Elbette arada kültür farkı var, bizde aynı duyarlılık gösterilmiyor.
Ama +18'lik görüntüleri marifetmiş gibi paylaşanlara karşı kesinlikle cezai önlem alınmalı ve art niyetli olanlar da tespit edilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA