Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Darbeciler Sabah’ı neden basamadı?

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin şokunu atlamadık, doğrusu kolay kolay atlatılacak gibi de değil. Meclisin bombalanması, cumhurbaşkanımızın kaldığı otele yapılan baskın, Boğaz Köprüsü'ndeki can pazarı, milyonların meydanlara inmesi, insanların tankların önüne yatması vs... 15 Temmuz gecesi yaşananlar en pahalı Hollywood aksiyonlarından bile heyecanlıydı. En büyük fark ise her şeyin gerçek olması ve masum insanların hayatlarını kaybetmesiydi.
Acı, korku, gözyaşı, ölümüne mücadele; her şey yaşandı o akşam. CNN Türk'ün darbeciler tarafından basılmasını, TRT'de darbecilerin bildirisinin okunmasını milyonlar ekranları başında canlı izledi. Bir de canlı yayınla ekrana gelmeyenler var. Örneğin o gece FETÖ-PDY'ci hainler SABAH
Gazetesi'ni de ele geçirmeye çalıştı.
Darbeciler başarılı olamayınca pek gündeme gelmedi bu baskın ama çok büyük bir tehlike atlatıldı.

GEÇİT VERMEDİLER
SABAH Gazetesi'nden Orhan Turhan, yaşananları haberinde detaylı bir şekilde anlattı. Bir darbeci asker, keşif yapmak üzere SABAH ve Takvim gazetelerinin bulunduğu Balmumcu'daki binanın önüne gelince, SABAH Güvenlik Amiri Hamdi Yılmaz, hemen halkın yardımıyla yola barikat kurdurmuş. 15 dakika sonra biri rütbeli üç asker gelmiş. Darbeci komutan, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Turhan Başaran'a "Yolu aç, yoksa zorla açarız" diyerek gözdağı vermiş. Başaran ise "Ya sen çekersin silahını ya da ben, fakat bu yol açılmayacak" yanıtını vererek tehdide boyun eğmemiş. Darbeciler yolu açamayacaklarını anlayınca birliklerine dönmüşler.

KAHRAMAN EKİPLER
Halk, 02.35 sularında yoldan çekilince darbeci askerler yolun açıldığı bilgisini alıp bu defa askeri araçlarla ve kalabalık şekilde SABAH binası önüne gelmişler. Kahraman vatandaşlarımız tekrar yolu kapatmış, rastgele ateş açmaya başlayan darbeciler, askeri araçları halkın üzerine sürmüş, onlarca kişi yaralanmış ama darbeciler SABAH'a girmeyi başaramamışlar. SABAH Güvenlik Amiri Hamdi Yılmaz'ın yola barikat kurdurması zekice hareket, buna halkın desteği ve Komiser Yardımcısı Turhan Başaran'ın cesur duruşu da eklenince darbeciler püskürtülmüş. Barikat kurulmasa belki şu an CNN Türk'teki canlı yayın baskınından çok, FETÖ'nun büyük düşman gördüğü SABAH Gazetesi'nde yaşanan can pazarını konuşacaktık. SABAH Gazetesi'nin kahraman çalışanları ölüm tehdidi altında gazeteyi baskıya yetiştirme telaşını uzun yıllar unutmazlar ve ileride torunlarına bile anlatırlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA