Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FETÖ’nün tosladığı ilk duvar

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan, daha sonra suçsuz olduğu anlaşılıp serbest bırakılan emekli Tümamiral Semih Çetin'in 'Tarafsız Bölge'de FETÖ yapılanması ile ilgili yaptığı açıklamalar çok önemliydi. Ancak Çetin, en çok Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı direnişiyle ilgili şu sözleri yankı uyandırdı: "Direnenler diyorsunuz ya; tozu dumana katarak 'geliyorum' diye bağıra bağıra gelen Fethullahçı örgütlenmenin karşısına çıkan ilk grup kimdi? Sarı lacivert bir duvara toslamışlardır bunlar. Hakkını verelim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe üyelerinin ve Fenerbahçe camiasının, doludizgin ilerleyen Fethullahçı örgütün tosladığı ilk duvar olduğunun altını çizmek lazım." Çetin'in sözlerinden ilham alınarak Twitter'da açılan 'sarılacivertduvar' hashtagi saatlerce TT listesinde ilk sıralarda yer aldı.
Yıkımdan farksız 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe camiası için bence en büyük kazanım, Ergenekon ve Balyoz davalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bile büyük çözülmeler yaşanırken, içerdeki paşaların 'Biz Fenerbahçe gibi olamadık' demeleriydi. Bu süreçte Fenerbahçe; taraftarı, futbolcusu, yöneticisiyle öyle bir kenetlendi ki, Türkiye'nin yıkılmayan tek kalesi olduğunu kanıtladı. Fenerbahçe'nin 3 Temmuz mücadelesi ve doludizgin ilerleyen FETÖ'nün tosladığı ilk duvar olmak bence şampiyonluklara bedeldir. Yöneticisinden futbolcusuna, taraftarına bu mücadelede yer alanlar ne kadar gururlansa azdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA