Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Batı’nın anlayacağı dil...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün canlı yayında CNN International'dan Richard Quest'in sorularını yanıtladı.
Quest, çok deneyimli ve zeki bir programcı; yayında Şimşek'i köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Quest; darbe girişimi sonrası gözaltıların insan haklarına aykırı biçimde yapıldığı ve bu kadar çok gözaltının kendilerini endişelendirdiğini, ayrıca Türkiye'nin darbe girişiminin ardından demokrasi sınavından başarıyla çıkmasının zor olduğunu söyledi. Şimşek ise CNN sunucusuna şu cevabı verdi: "Darbe için ayaklanan kişiler, eli silahlı kişilerdir. Devletin helikopterleri, uçakları ve silahlarıyla devletin kamu kurumlarını ve milletin kendisini vurdular. Lütfen siz de hayal edin; Amerikan kongre binası, Pentagon, Beyaz Saray ve FBI gibi kurumların binaları Amerikan helikopterleriyle vurulsa, siz ne yapardınız?"
İşte tokat gibi cevap buna denir! ABD, 11 Eylül saldırısından sonra ne yaptı?
Ülkede sürek avı başlatmakla kalmadı; önce Afganistan'a, sonra Irak'a girdi. Milyonlarca insanın ölümüne ve evsiz kalmasına neden oldu. Irak'a savaş açma gerekçesi olarak sunulan raporlar yalan çıktı. Ortadoğu, hâlâ Irak işgalinin faturasını ödüyor.
Bir de kalkmışlar, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye çalışıyorlar.
Şimşek gibi akıcı İngilizce'si olan, zekice yanıtlar veren siyasetçiler yabancı medyanın karşısına daha çok çıkmalı. FETÖ'nün manipülasyon ve dezenformasyonuyla zehirlenen Batı medyasının güçlü algı yönetimine karşı daha çetin bir mücadele sergilemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA