Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tek bir cümlesi bizim için çok önemliydi

Hadi Orhan Pamuk; Nobel ödüllü küçük hesapçı ve korkak bir yazar. Peki ya Aziz Sancar'a ne demeli? Bilim dalında Nobel alan ilk Türk olan Sancar, ödülü kazandığında ülkece bayram etmiştik. Sancar, Nobel'i kazandıktan sonra yaptığı milliyetçi ve Atatürkçü açıklamalarıyla da büyük övgü almıştı.
Sancar, Türkiye ziyaretlerinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok kişi ve kurumdan büyük saygı ve övgü görmüştü. Elbette Sancar övgüyü ve saygıyı sonuna kadar hak ediyor ama bugüne kadar darbe girişimiyle ilgili tek bir açıklama yapmaması üzücü.
Ünlü isimlerin imza attığı darbeyi kınayan bildirilere baktım; orada da Sancar'ın imzasına rastlamadım. Umarım ben yanılıyorumdur.
Sancar ABD'de yaşıyor, yapacağı bir açıklama büyük ses getirirdi ama ünlü bilim adamı sosyal medyada bile darbe girişimini kınamadı. Bidon kafalı, makarnacı diye dalga geçilen halk, tankların önüne yatarken, yoksa Sancar FETÖ'den korkuyor mu? Sancar'ın tek bir cümleyle bile darbe girişimini kınamaması büyük bir hayal kırıklığı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA