Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye’nin yeni normali

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, demokrasi nöbetinde Twitter'dan bu fotoğrafı paylaştı. Altına da 'Turkey: New normal' yazdı. Şimşek, iki farklı insanın fotoğraflarını karşılaştırarak 'Türkiye'nin yeni normali' vurgusu yapmıştı.
Gerçekten etkileyici iki kare. Sol tarafta Cihangir'de, Nişantaşı'nda dolaşsa insanların IŞİD'ci, şeriatçı deyip yanından uzaklaşacağı bir adam; elinde hem Osmanlı'nın İslam sancağını, hem de Atatürk'ün yer aldığı Türk bayrağını taşıyor. Yoksa Türkiye'nin yeni normali; Osmanlı ile Kemalizmin, İslam ile laikliğin birlikteliği, kardeşliği mi?
Sağdaki fotoğrafta ise Kemalist, laik İzmirli diye tabir edebileceğimiz güzel bir kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının basılı olduğu bir tişört giymiş. Yoksa 15 Temmuz darbe girişimi; dinciysen Atatürk'ü, laik ya da solcuysan Erdoğan'ı sevmenin ayıp sayıldığı bir ülkede siyasal kutuplaşmayı ve önyargıları mı yıktı?
Eğer Türkiye'nin yeni normali bu iki fotoğrafsa, darbecilerin bu ülkeye yaptıkları en büyük iyilik bu olsa gerek.

GERÇEĞİ GÖREMEDİLER
Bu arada Şimşek'i sosyal medyada 'Sayın bakan soldaki kişi akıl sağlığı yerinde olmayan bir vatandaşımız. Kendisini Fatih sokaklarında birçok kez görmüş biriyim' diye uyaranlar da oldu. Kimin deli, kimin akıllı olduğunu kimse bilemez. Akli dengesi yerinde olmadığı söylenen bu muhafazakar vatandaş, elinde hem Osmanlı'nın İslam sancağını, hem de Atatürk'ün yer aldığı Türk bayrağını taşıyarak mesajın kralını vermiyor mu? Özlediğimiz tablo; Kemalistlerin, solcuların, muhaliflerin Erdoğan'a hakkını teslim etmeleri ve bu ülke için ne kadar önemli bir lider olduğunu anlamaları değil mi?
Aslında unutuyoruz; burası hâlâ hem laik, hem dindar, hem Atatürk'ü, hem Osmanlı'yı seven, saygı gösteren, politikalarını eleştirse de Cumhurbaşkanı'na saygı duyan, vatanının çıkarlarını her şeyin üstünde tutanların ülkesi değil mi? Bence 15 Temmuz'dan çıkarılacak en büyük derslerden biri; de son dönemde yükselen siyasi kutuplaşmaya rağmen bu ülkenin hâlâ birlik ve beraberlik içersinde olduğu gerçeğidir.
CIA desteklik FETÖ işte bu gerçeği hesap edemedi. Siyasi kutuplaşma yüzünden insanların sokağa çıkmayacağını tahmin ediyorlardı ama avuçlarını yaladılar. 15 Temmuz milat olmalı; siyasetçiler ve medya bu ülkeyi kutuplaştırmaktan artık vazgeçsin. Yeni Türkiye'nin normali bu fotoğraftır; bu güzel tabloya sahip çıkalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA