Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya Türkiye kapıları açarsa...

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, vize serbestisi olmaması durumunda Türkiye'nin sığınmacı anlaşmasını iptal edeceği tartışmalarını değerlendirdi. AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın önemine dikkat çeken Alfano, "Eğer Türkiye kapıları açarsa, bu bütün Avrupa için yıkıcı olur. Bu açık..." dedi.
Bu haberi okuduğunuzda ne düşündünüz?
Ensonhaber.com'da bu haberin altında şöyle okuyucu yorumları vardı:
'Sen değil misin bu insanların ülkelerini karıştırıp yerinden yurdundan eden? Sonucuna da katlanmalısın Avrupa."
'Açalım kapıları, görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu...'
'Anlaşma falan yok artık, taviz de yok. Biz Osmanlı evlatlarıyız, iyilik yaptık arkamızdan vurdunuz, yeter artık.'
'Reis, aç artık şu kapıları.'
Evet, gelişmiş Batı ülkeleri Suriyeli göçmenleri kabul etmemek için elinden gelen her şeyi yaparken, biz en başından beni bu insanlara en çok yardım eden ülke olduk. Avrupa ülkeleri; hem söz verdikleri yardımları yapmadı, hem de 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'yi yalnız bıraktı. Daha da kötüsü, bizi suçlayanlar bile oldu.

İKİYÜZLÜ BİR TAVIR
Tüm bu yaşananlardan sonra, Avrupa ülkelerinin bu ikiyüzlü tavrına karşı, tıpkı okuyucu yorumlarında olduğu gibi tepkiler artıyor ne yazık ki. Ama ben her şeye rağmen bu okuyucu yorumlarının azınlıkta olduğunu, geneli temsil etmediğini ve Türk halkının Suriyeli mültecilerin siyasi koz olarak kullanılmasını istemediklerini düşünüyorum. Zaten şu ana kadar Türk halkının yaptığı fedakarlıklar da ortada.
Ne de olsa biz Osmanlı'nın torunlarıyız; her zaman düşenin, zor durumda olanın yanındayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA