Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Suriyeli cerrahın İzmir’de terzilik yapması

Adı Zaher Battah...
35 yaşında, bir çocuk babası. Halep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2006 yılında mezun olan Battah, Albassel Heart Enstitüsü'nde kalp ve damar cerrahisinde uzmanlık eğitimi aldı. İç savaşın başlamasına rağmen ülkesini terk etmeyip eğitimini tamamlayan Dr. Battah, kalp ve damar cerrahı olarak yaşamını Şam'da sürdürmeye devam etti.
Bu sırada 'Enver' adını verdikleri bebekleri dünyaya gelen Battah çiftinin mutluluğu kısa sürdü.
Çünkü çocuğuna otizm teşhisi kondu. Ülkesindeki iç savaşta ailesinden birçok kişiyi ve arkadaşlarını kaybeden Dr. Battah, ailesiyle birlikte bir yıl önce İzmir'e taşındı.
Türkiye'de oğlunun tedavi masraflarını karşılayıp ailesinin geçimini sağlamak için çeşitli sağlık kuruluşlarına başvuran Dr. Battah, bir türlü olumlu yanıt alamadı. Kadifekale Semti'nde bir ev kiralayan Dr. Battah, daha sonra bir terzi atölyesinde 800 lira ücretle 'makineci' olarak çalışmaya başladı. Dr.
Battah, oğlunun tedavisi için her şeye katlanabileceğini belirtti.
DHA geçti bu haberi. Dr. Battah'ın durumundan haberdar olan İzmir'deki bir özel hastane harekete geçmiş. Umarım Dr.
Battah'tan güzel haberler alırız. Ne yazık ki, toplumumuzda sanki bütün Suriyeliler eğitimsiz, mesleksiz, hepsi dilenciymiş gibi yanlış bir algı var.
Bu insanlar ülkelerinde dilenci değillerdi, çoğunun bir işi ve kariyeri vardı. Dr. Battah'ın ülkemizde terzilik yapması bizim hatamız.
Meslek sahibi Suriyelileri dilenci değil üreten, topluma ve ekonomiye katkıda bulunan insanlar olarak hayatlarına devam ettirecek daha kapsamlı projelere ihtiyacımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA