Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cerablus’a bayram hediyesi

Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekibi kurduğu mobil aşevi ve fırınla Cerabluslulara hizmet veriyor. Günlük altı bin kişilik sıcak yemek hazırlayan İHH, Cerablus'a gelenlere 10 bin de ekmek dağıtıyor. İHH ayrıca halka 10 kamyon gıda maddesi dağıttı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cerabluslulara ekmek üretmesi için Gaziantep'e mobil ekmek fırını gönderdi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Cerablus'ta camilerin onarım ve tamiratının başladığını ve bayramda ibadete hazır hale getirileceğini açıkladı.
Gaziantep'in Karkamış ilçesiyle Cerablus arasındaki elektrik hattı devreye girdi.
Bazı bölgelerde yatay sondajlama yöntemiyle mayınlar patlatılmadan kablolar dört metre derinlikten geçirildi. Ve Cerablus üç yıl sonra elektriğe kavuştu.
Cerablus'un tamamına hizmet verecek bir sahra hastanesi için çalışmalar sürüyor.
Ve en önemlisi Fırat Kalkanı Harekatı öncesi Cerablus'taki nüfus üç bin 500'den kısa sürede 20 bine ulaştı.
Siz hiç başka bir ülkenin askeri harekat yaptığı bölgeye kısa sürede bu kadar çok insani yardım yaptığına ve bölge nüfusunun kısa zamanda bu kadar çok arttığına şahit oldunuz mu? İşte Türkiye böyle cömert ve güçlü bir ülke; hem operasyon düzenlediği bölgeye barış ve can güvenliği getiriyor, hem de hayatın normale dönmesi için elinden geleni yapıyor.
Yabancı basında çıkan haberlerde ise Türkiye sürekli karalanıyor, Suriye'de istikrarsızlığı artıracağımız yazılıyor. İstedikleri kadar karalama haberleri yapsınlar, güneş balçıkla sıvanmaz! Cerablus halkı evlerine döndü.
Bayramı elektriğin, suyun ve sıcak yemeğin olduğu evlerinde geçirecekler ve tamir edilen camilerinde bayram namazını kılacaklar. Bu ülkenin vatandaşı olduğunuzla ne kadar gurur duysanız az. Herkesin bayramını kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA