Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Periscope 1’inci Ligi!

Sivas, Eskişehir, Giresun, Samsun, Adana, İzmir gibi 16 büyük şehrin Süper Lig'e yükselme heyecanı yaşadığı TFF 1'inci Lig'de yayın krizi çözülmüş değil.
Lig başlayalı üç hafta oldu ama hiçbir kanal 1'inci Lig'i yayınlamaya yanaşmıyor. Yıllardır maçları yayınlayan TRT'nin neden yayın yapmadığı ise belli değil.
Fanatik'te yer alan haberde, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ operasyonlarında birçok kişinin işine son verildiği ve hâlâ çalışanlarla ilgili araştırmaların devam ettiği için TRT'de ciddi bir kadro sorunu yaşandığı yazıyordu. Aynı haberde, kadro sorunu yüzünden TRT'nin Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmeleri ağırdan aldığı iddia ediliyordu.
Maçların yayınlanmamasından sadece taraftarlar değil, teknik direktör bile şikayetçi. Teknik direktörler maçları izleyemediği için rakipleri hakkında teknik analiz yapamıyorlar. Takımlar her maça analiz yapması için adam göndermekte zorlanıyor.
Şu an 1'inci Lig'in yayıncı kuruluşu Periscope. Evet, yanlış okumadınız; maçlara gidenler cep telefonlarından Periscope ile yayın yapıyorlar.
Türkiye'de futbolun geldiği noktaya bakar mısınız! Maç yayını için Digitürk devreye girer mi bilinmez ama elektrikten ve vergilerden aldığı paylarla yayın yapan TRT'nin halkın yararına çalışan bir kamu kuruluşu olduğunu hatırlaması lazım.
Süper Lig'den sonra en önemli lig olan 1'inci Lig'in TV'den yayınlanmaması en başta Anadolu halkına haksızlık.
Umarım TRT sorun her neyse bir an önce çözüp maçları yayınlar. Türkiye'de futbolun ilerlemesi için devlet projeler üretirken, 1'inci Lig'in TV'de yayınlanmaması büyük ayıp.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA