Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Avrupa önce kendine baksın

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Berlin'deki eyalet seçimlerinde yüzde 17.6'lık oy oranı ile ağır bir yenilgi aldı.
Merkel'in mülteciler konusundaki 'açık kapı' politikasına halkın gösterdiği tepki yüzünden CDU'nun hezimete uğradığı söyleniyor.

IRKÇILIK PATLADI
Sadece Almanya'da değil birçok Avrupa ülkesinde seçmen, siyasi partilerin mülteci sorununda izledikleri politikaya göre oy veriyor. Aşırı sağ partiler yükselişte. Avrupa politikasında Suriyeli mülteciler ve Müslümanlara karşı ırkçı söylemler büyük prim yapıyor.
Oysa Türkiye 3 milyonu aşkın Suriyeli mülteciye evsahipliği yapmasına rağmen AK Parti'nin oy oranında düşüş yok, aksine bir artış var. Bu artışta, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının da etkisi var ama son genel seçimlerde de mülteci sorunu yüzünden seçmen AK Parti'ye oy vermemezlik yapmadı.
Bu örnek bile Türk halkının ne kadar hayırsever ve kötü gün dostu olduğunu gösteriyor. Avrupa'da bütün sınırlara tel örgüler çekildi, hiçbir ülke mültecileri istemiyor.
Ve daha da kötüsü, mültecilere yardım ettikleri için Angela Merkel örneğinde olduğu gibi politikacılar, seçimlerde cezalandırılıyor. İnsan hakları konusunda Türkiye'yi sürekli eleştiren Avrupa, gırtlağına kadar ırkçılığa batmış durumda.
Her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden bizim sözde aydınlar, bu gerçeği neden görmüyor acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA