Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Milli arama motoru

Google, Whatsapp'a rakip olan uygulaması Allo'yu önceki gün kullanıma sürdü.
Allo'yu yüklemek isteyenler Edward Snowden'a kulak verse iyi olur. Snowden, Twitter'dan;
Allo sayesinde Google'ın, kullanıcıların mesajlaşmalarına erişim sağlayabileceği uyarısında bulundu ve Allo'yu yükleyenlere bu uygulamayı silmelerini tavsiye etti.Bu tavsiye, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın dinleme skandalını ortaya çıkaran Snowden'dan geldiyse dikkate almak gerek.
İnternette her tıklamayı takip eden en gelişmiş, en popüler arama motoru Google; bir de Allo ile kişisel mesajları takip ederse, korkunç bir güce sahip olacak. Robot teknolojisine de büyük yatırımlar yapan Google, 'Terminatör' filmindeki Skynet gibi bir şirkete dönüşür mü diye birçok makale kaleme alındı. Bilgi gücünün tek bir kaynakta toplanmasının elbette sakıncaları var.
Google'a teslim olmayan ülkeler de var.
Çin'in, Rusya'nın, Çek Cumhuriyeti'nin, Güney Kore'nin kendi milli arama motorları var. İran bile milli arama motoru Yooz'u duyurdu. Peki, Türkiye'de durum ne? Google'ın ABD'de pazar payı yüzde 84, Türkiye'de ise yüzde 98!
Ulusal güvenliğimiz için acilen kendi milli arama motorumuzu kurmamız lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA