Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Plastik poşet yasaklanmalı

Burası Balıkesir Erdek'teki Ormanlı Köyü sahili... Çevre aktivisti Levent Erbab, sahildeki plastik atık kirliliğini görüntülemiş, Aljazeera Türk'ten Şükrü Oktay Kılıç da tatilcilerin geride bıraktığı çöplerin haberini yapmış. Sadece Ormanlı Köyü sahili değil, memleketimizin birçok tatil beldesi şu an tatilcilerin bıraktığı çöplerle dolu. Oysa herkes çöpünü toplasa, bu manzarayla karşılaşmayız.

ÇEVRE İÇİN EL ELE
Bu yaz tatilimin bir bölümünü Çanakkale Geyikli'de geçirdim. Çocuklarla ne zaman kumsala insek, dönüşte çöplerimizi bir poşete topladık.
Yolumuzun üzerinde gördüğümüz başkalarının attığı plastik şişeleri de topluyorduk. Bunu her gün yaptığımız için bizi sitenin görevlisi sanıp "Şunu da atar mısın?" diyen bile oldu! Büyük oğlum "Baba biz neden başkalarının çöpünü topluyoruz?" diye bana kızdı. Anlayacağınız, çocuk kendini enayi gibi hissetmişti.
Türkiye'de çevre bilinci gerçekten sıfır; insanlar büyük bir rahatlıkla kırda, sahilde arkalarında çöplerini bırakıp gidiyorlar. Erbab, yayınladığı görüntülerle birlikte change.org web sitesinde 'Çevre ve İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla bir imza kampanyası başlatmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın muhatap gösterildiği kampanyanın amacı; plastik poşet kullanımının yasaklanmasını sağlamak. Bu kampanyaya destek olalım. Dünyada birçok ülkede plastik poşet kullanımı yasaklanıyor. Bizim gibi çevre bilinci olmayan ülkelerde plastik poşet kesinlikle yasaklanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA