Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fark yaratmak lazım

Bizim belediyeler, parklarda oturduğumuz bankları daha yaratıcı ve faydalı yapabilir miyiz diye düşünüyorlar mı hiç? Örneğin Avusturya'daki gibi bir göletin içine, suda oturuyormuş hissi veren bank tasarlamak, deniz kenarlarına Polonya'daki gibi insanların hem dinlenebileceği, hem de eğleneceği oturma alanları oluşturmak, Danimarka'daki gibi nehre karşı hamakvari bank koymak ya da Güney Kore'deki gibi yağmurdan ıslanan tarafı çevirebileceğiniz rulo bank yapmak; hiç bizim belediyelerin aklına geliyor mu? Üstelik bunları yapmak için fazla paraya da ihtiyaç yok; yaratıcı düşünceye sahip olmak yeterli.
Belediyelerimiz aslında iyi gelir kaynaklarına sahip ama paralarını doğru harcayamıyorlar.
Bazen sırf çalışmış görünmek için sağlam kaldırımları söküp yeniden yapıyorlar.
Haksızlık etmeyeyim, altyapı ve ulaşımda Türkiye'deki belediyeler önemli işler yaptılar ama iş farklı; yaratıcı düşünceye gelince sınıfta kalıyorlar. Keşke belediye meclislerinde bizi temsil edenler biraz farklı düşünseler. O zaman çok daha yaşanılası bir ülke olurdu Türkiye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA