Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arkada kemer takmayana...

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelgeyle; ticari taksiler dahil, otomobillerde arka koltuklarda oturanların da emniyet kemeri takma zorunda olduğu hatırlatıldı, denetimlerin artırılması talimatı verildi. Emniyet kemerinin takılmaması durumunda 92 lira para cezası uygulanacak, sürücülere de 15 ceza puanı verilecek.
Güzel haber, tabii uygulanırsa! Ön koltukta kemer takma alışkanlığı gelişti ama hâlâ halkımız tarafından hayati bir kural olarak görülmüyor. 'Ön koltukta emniyet kemeri takmayan sürücüler için polisin kararlı bir tutumu yok; canı isterse ceza kesiyor' gibi bir ruh hali var. Kemer takan taksi şoförü de çok az!
Arka koltukta kemer takma zorunluluğu doğru bir karar; kamu spotları ve tanıtım kampanyalarıyla halk bilinçlendirilmeli.
Hep okuyoruz haberlerde; kazalarda önde oturanlar emniyet kemeri taktıkları için kurtuluyor ama arkada oturan eş, çocuk, akraba hayatını kaybediyor. Arka koltukta emniyet kemeri takmadan oturanın, önde kemer takandan daha riskli bir yolculuk yaptığı halka anlatılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA