Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müslümanlar bu filme sahip çıksın

1976'da çekilen 'Çağrı'dan sonra ilk kez Hz.
Muhammed'in (S.A.V.)hayatı 'Hz.
Muhammed: Allah'ın Elçisi'nde (Muhammad: The Messenger of God) büyük bütçeli bir filme konu oldu.
40 milyon dolara mal olan film, tam yedi yıllık titiz bir çalışmanın ürünü ve bu titiz çalışma, filmin her karesinde kendini hissettiriyor.
Film önce müthiş görselliğiyle etkiliyor; dönemin atmosferi çok iyi yansıtılmış.
Bu filmi ateisti, Yahudisi, Hıristiyan'ı, Müslüman'ı kim izlerse izlesin etkilenir.
Filmin başarısı da burada ortaya çıkıyor zaten. İranlı efsane yönetmen Majid Majidi, o kadar büyük bir Hz. Muhammed (S.A.V.) sevgisiyle filmini çekmiş ki, bazı sahnelerde tüyleriniz diken diken oluyor.
Majidi, 'Hz. Muhammed:
Allah'ın Elçisi'nde üçleme bir film projesi olarak yola çıktı. Dolayısıyla ilk film, Hz.
Muhammed'in (S.A.V.) doğumu ve çocukluk dönemlerine odaklanıyor.
Hz. Muhammed'i (S.A.V.) çocuk olarak anlattığınızda ise devreye kadınlar giriyor. 'Majidi kadınlara hitap eden bir Hz. Muhammed (S.A.V.) filmi çekmiş, bu tamamen yeni bir şey' diyenlere katılmamak elde değil. Bir annenin, daha doğumundan itibaren mucizelere neden olan özel bir çocuğu;
Allah'ın elçisini dünyaya getirdiğini hissetmesi nasıl bir duygu, filmde bunu izliyorsunuz. Anne Amine'nin sütünün yetersiz kalması ve bu yüzden yaşadığı acı, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) süt annesi Halime'nin yanına taşınmak zorunda kalması gibi filmde kadın odaklı birçok sahne var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA