Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Altın Kategori’deyiz

2008-2011 yılları arasında Gümüş Kategori olan 'Silver Label'da yer alan Vodafone İstanbul Maratonu, 33. Maraton'da gösterilen başarılı organizasyon sonucunda, 2012 yılı için Altın Kategori'de olmaya hak kazanmıştı. 2013, 2014, 2015 yıllarında da Altın Kategori'de koşulan maraton, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden (IAAF) alınan onayla bu yıl ve gelecek yıl da Altı Kategori'de yer alacak.
Altın Kategori'de Paris, Prag, Frankfurt, Pekin, Fukuoka, Xiamen, Dubai, Roma, Viyana, Seul, Mumbai, Turin, Singapur maratonları yer alıyor. Bir de tüm dünyanın konuştuğu Altın Kategori'de yer alan altı majör maratonlar var. Bunlar Boston, New York, Şikago, Londra, Berlin ve Tokyo maratonları.

MARATON TURİZMİ
Ender Buruk, Vodafone olarak asıl amaçlarının bu major maratonların arasına girmek olduğunu söylüyor:
"Major maratonlar arasında yer almak için çok çalışmamız gerekiyor. Maraton organizasyonunu hatasız gerçekleştirmek yetmiyor. Bizim maratonda dünya rekorları kırılmalı, en önemlisi seyirci katılımının yüksek olması gerekiyor.
IAAF medyanın maratona olan ilgisini de dikkate alıyor.
Ender Buruk, şöyle anlatıyor: Bizim maratonun halk koşusuna ilgisi büyük ama 42 km koşuda izleyici sorunu yaşıyoruz.
Parkurda Unkapanı Köprüsü'nden sonra Yenikapı'dan Yeşiköy'e kadar olan bölümde atletler neredeyse tek başlarına koşuyorlar; bu bölgelerde seyirci desteği çok az. Hatta yolda atletlerin peşine köpeklerin takıldığı bile oluyor. Başta okullardan destek alalım dedik ama bunun suni bir destek olacağını düşünüp vazgeçtik. Bu biraz da spor kültürüyle alakalı. Eğer Boston, New York, Şikago maratonlarındaki gibi halkımız yol kenarlarında coşkuyla bu maratonu izlerse, rekorlar kırılırsa, elit atlet katılımı artarsa; Vodafone İstanbul Maratonu da majör maratonlar arasına girebilir. Bunun için Vodafone olarak çok çalışıyoruz, uluslararası maratonlardaki maraton fuarlarında Vodafone İstanbul Maratonu'nu tanıtıyoruz, diğer organizasyonlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz.
Dünyada maraton turizmi diye bir şey var. İnsanlar turist olarak dünyadaki maratonları takip ediyorlar. İstanbul'un da maraton turizminde aktif olmasını çok istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz." Not: 42 km ve 15 km maratonları saat 09.00'da, 10 km maratonu ise 09.10'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA