Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şehitler için koşuyoruz

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun bu pazar başlayacağı köprünün adı artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Çok değil bundan dört ay önce bu köprüde destansı bir mücadele verildi, şehitlerimiz sayesinde darbeye dur denildi.
Elbette böyle anlamlı bir yerde başlayan maratonun bir şeyler söylemesi gerekiyordu.
Vodafone 38. İstanbul Maratonu, bu pazar '15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz' sloganı ile gerçekleştirilecek. Koşunun bir diğer sloganı ise 'Türkiye aşkına, şehitler anısına'.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ile bu pazar gerçekleşecek ve muhtemelen de tarihe geçecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nu konuştum.

ŞEHİT AİLELERİ KATILACAK
Ender Buruk, "Ülke olarak 15 Temmuz'da tarihi bir sınavdan geçtik. Demokrasiye karşı yapılan büyük saldırıyı halkımızın destansı direnişiyle atlattık. Bizim için bu yılki İstanbul Maratonu, önceki yıllara göre çok daha önemli ve anlamlı.
Koşunun en iyi şekilde geçmesi için tüm hazırlıklarımızı yaptık" diyerek bu pazar koşulacak maratonda tarihe tanıklık edeceğimizi belirtti.
Ender Buruk, pazar günü halktan büyük bir katılım bekliyor: "Yaklaşık 30 bin insanın maratona katılmasını bekliyoruz. Sanat, spor, iş, medya dünyasından birçok ünlü de maratona katılacak. En önemlisi, 15 Temmuz'da şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızın ailelerinden de katılım olacak. Siyaset dünyasından da katılımlar bekliyoruz.
Hep birlikte bayraklarımızla bu yıl maratonu 15 Temmuz şehitleri için koşacağız. Birlik ve beraberliğimizi haykıracağız."

TEK NOLOJİK YATIRIM
Henüz detayları netleşmese de maratonun başlayacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Şehitleri için bir anma törenin gerçekleşecek. Koşuda dev Türk bayrakları taşınacak.
En önemlisi, Vodafone 38. İstanbul Maratonu kapsamında başta 15 Temmuz şehitleri-15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başta olmak üzere birçok sosyal dayanışma dernekleri için bağış kampanyası düzenleniyor. Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz 'Vmaraton' uygulamasından SMS ile bağışta bulunabiliyorsunuz. Ender Buruk, Vodafone olarak İstanbul Maratonu'na sponsorluk desteği dışında büyük bir iletişim reklam yatırımı yaptıklarından da bahsetti: "Maratonun tüm dünyada duyulması ve takip edilmesi için ciddi teknolojik yatırımlar yapıyoruz.
Geliştirdiğimiz 'Vmaraton' uygulaması sayesinde halkımız, parkur bilgilerinden koşucu sayısına, ulaşım ve etkinlik bilgilerden sosyal medya uygulamalarına kadar maratonla ilgili tüm detaylara ulaşabiliyorlar. Ayrıca Facebook sayfası açtık, koşuya katılacaklara internet desteği sağladık, koşu parkurunda mini konserlerin gerçekleşeceği alanlar kurduk."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA