Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Homer Simpson dersleri başlıyor

Glasgow Üniversitesi, efsane animasyon dizisi 'The Simpsons'daki 'Homer Simpson' karakteri üzerine felsefe eğitimi vereceğini açıkladı.
Playtuşu'nun haberine göre, 'Homer Simpson' felsefe derslerinde tarihteki ünlü düşünürler ve akımlar, 'Homer Simpson'un gözünden işlenecek.
Dersin eğitmeni John Donaldson, 'D'oh!
The Simpsons Introduce Philosophy' isimli dersin içeriğini ise şöyle anlatmış: "Simpsonlar popüler kültürün en önemli hazinelerinden birisi, çünkü içi felsefe dolu. Aristoteles, Kant, Marx, Camus gibi önemli isimlerin fikirleri, bir çizgi film tarafından anca bu kadar saf ve tartışılabilir şekilde aktarılabilir." Ders, tıpkı 'Homer'ın sıklıkla yaptığı gibi felsefeyi varoluşun absürt yanıyla açıklayacakmış.
Bu arada 'Homer Simpson'un adı, Antik Yunan'ın önde gelen isimlerinden Homeros'tan esinlenerek yaratılmış ve dizinin yaratıcısı Matt Groening, aynı zamanda felsefe mezunuymuş.
Önemsediğim için bu haberi tüm detaylarıyla paylaşmak istedim. 'Homer Simpson' felsefesi dersleri, gençler için müthiş ilham kaynağı olabilir.
Aristoteles, Kant, Marx, Camus'u 'Simpson' felsefesiyle öğrenmekten daha eğlenceli ne olabilir ki? İkinci dönemde ise asıl önemli olan 'Homer Simpson' felsefesine giriş yapılır. ge nçlerin öğrenecek leri var
'Nükleer reaktör kadın gibidir. Gereken tek şey el kitabını okumak ve doğru düğmelere basmaktır. Hepsi bu.'
'Çocuklar, elinizden gelenin en iyisini yaptınız ve çaresiz bir şekilde başarısız oldunuz.
Buradan çıkaracağınız ders, bir daha asla denemeyeceksiniz.
Denemek, kaybetmenin yarısıdır.'
'Bir şey eğer kolay değilse onu yapma oğlum.
Ben bu günlere böyle geldim.' Homer'ın bunlar gibi daha birçok ezber bozan öğütleri var. Hayat felsefesini böyle net ve eğlenceli anlatan, çok saf, temiz, fazlasıyla tembel ve naif biri olan 'Homer Simpson'dan gençlerin öğreneceği çok şey var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA