Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Merdiven altı estetik

Adana'da kendisini doktor olarak tanıtan bayan kuaförüne dudak silikonu yaptıran hemşire Merve Keleş'in yaşadığı trajedi kelimelerle anlatılacak gibi değil; fotoğraf her şeyi özetliyor.
Habertürk'e konuşan Medikal Estetik Tıp Derneği (Mestder) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy;
Türkiye'de kaçak botoks, dolgu ve saç ekimi yapan kişi sayısının, bu işi yapmaya yetkili hekim sayısından fazla olduğunu açıkladı: "Bu işlemleri sadece dermatologlar, estetik cerrahi uzmanları ve medikal estetik sertifikası almış doktorlar yapabilir.
Türkiye'de hekim sayısı üç bini geçmez, ancak en az beş bin kişi kaçak olarak bu işlemleri yapıyor.

60 BİN SAHTE DOKTOR
Yılda 350-400 bin arası saç ekimi yapılıyor. Bunlardan sadece yüzde 15'i usulüne uygun şekilde ve uygun yerlerde yapılıyor.
Yüzde 50'si hiç doktorsuz, yüzde 35'i diploma kiralama şeklinde yapılıyor.
Yılda 600-700 bin arası botoks yapılıyor. Bunlardan 60 bini kaçak yani sahte estetikçiler tarafından yapılıyor." Gürsoy'un paylaştığı bu bilgiler kesin rakamlar mı teyit etmek lazım ama Türkiye'de merdiven altı çalışan güzellik merkezlerinde bir patlama yaşandığı ortada.
Merve'nin dudaklarına dolgu yaptırmadan önceki haline bakın lütfen, hiç buna gerek duyacak bir hali var mı? Merve gibi birçok güzel insan gerekmediği halde estetik operasyon geçiriyor.
Bu, çağımızın güzel görünme hastalığı aslında. Dünyada bazı ülkelerde estetik operasyon geçirme yaşı 12'lere düştü. Sağlık açısından gerekmediği halde başta kadınlar olmak üzere birçok insan, sırf daha güzel olurum umuduyla Allah'ın bize bahşettiği bu bedeni boş yere bozuyorlar. Elbette işini iyi yapan estetik cerrahlar var ama estetik mucize diye sunulan bazı ünlü yüzlere bile bakmak yeterli.
Ekrandan ya da uzaktan güzel görünüyorlar ama yakından baktığınızda bir acayiplik olduğunu fark ediyorsunuz.
Çoğu mimiklerini kaybetmiş, gülünce yüzleri yamuluyor.
Bu noktada medyaya da iş düşüyor; estetik operasyon geçiren ünlüleri bir başarı öyküsü olarak sunmamalıyız, özendirici olmamalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA