Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çabuk sıkılan insanları önemseyin

Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; hafızası kuvvetli kişilerin, deneyimlerinin ayrıntılarını daha çok hatırladıkları ve bu durumdan daha fazla tatmin oldukları için daha hızlı sıkılmaya başladıkları keşfedildi.
Dünyahalleri sitesinin New Atlas'tan derlediği haberde söz konusu araştırmanın yazarlarından Noelle Nelson'un şu açıklamasına yer verilmiş: "… Hafızası kuvvetli kişiler, kısa sürede unutan kişilere göre daha hızlı tatmin oluyor. Burada önemli olan, hafızası kuvvetli kişilerin bu deneyimi daha iyi hatırladıkları için daha kez yaşaması." Asıl ilginç olan ise araştırma tüketicilerin ürünlere daha uzun süre ilgi göstermesini sağlamanın yollarını bulmak amacıyla gerçekleştirilmiş. Ama araştırmada bellek işleyişi anlaşılan kişilerin sigara veya abur cubur gibi sağlıksız alışkanlıklarını bırakmalarına yardımcı olabilecek sonuçlara ulaşılmış.
Eğer bilim insanları bellek üzerinde çalışmaya devam ederse, kötü alışkanlıklardan daha çabuk kurtulmanın yollarını bulabiliriz.
Özetle; çabuk sıkılan bir insan gördüğünüzde hemen 'Aa ne kadar doyumsuz, açgözlü bir insan' demeyin. Çabuk sıkılmanın gelişmiş zekayla bir alakasının olduğunu, çabuk sıkılanların hafızalarının daha güçlü olduğunu aklınıza getirin.
Ve bazı noktalarda bu insanları örnek alın. Dikkat edin; çabuk sıkılan insanlar monotonluğu sevmezler, sürekli farklı arayışlar içinde olurlar. Daha özgün olurlar, sürekli aktivite peşinde koşarlar, başkalarının sıkıntılarını dinlemek istemezler, angaryadan hoşlanmazlar, bir işi başkaları için değil kendileri için yaparlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA