Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uçaklarda yasak genişliyor

ABD ve İngiltere'ye uçak yolculuklarında kabine laptop ve tablet sokma yasağı ilk olarak, aralarında İstanbul'un da bulunduğu sekiz şehirdeki 10 havalimanında uygulanmaya başlamıştı.
Yasağa gerekçe olarak teröristlerin, bilgisayarlara bomba özelliği kazandırarak uçağı düşürme ihtimali gösteriliyordu.
Geçtiğimiz Şubat ayında El Kaide'nin laptop ve tabletlerin bataryalarının içine bir uçağı düşürebilecek kadar güçlü bir patlayıcı yerleştirdiği istihbaratı alınmıştı.

CİDDİ BİR TEHDİT
Gelen haberlere bakılırsa yasak Avrupa'yı da kapsayacak şekilde genişliyor. Dünyanınhalleri sitesinin The Daily Beast'den derlediği habere göre; ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Avrupa'dan ABD'ye yapılan uçuşlarda ekonomi ya da birinci sınıf fark etmeksizin bütün sınıflarda, laptop ve tabletlerin kabinde taşınmasını yasaklayacağını açıkladı.
Peki, bagaja konan laptop ve tabletler tehdit unsuru olabilir mi?
Federal Havacılık Kurumu, 2016 yılında elektronik cihazlarını bagajda taşıyan yolcuların uçuş esnasında yangına sebep olduğu 33 tane olay kaydetti. Bu olaylardan üçüne bilgisayarlar, ikisine ise tabletler sebep olmuş.
Laptop ve tabletinin bataryasına bomba yerleştirmeyi başaran teröristlerin bombayı bagaj bölümünde patlatama ihtimali de pekala mümkün.
Eğer korkulan olursa; birçok ülkede uçakların bagajlarına bile laptop ve tablet sokulması yasaklanabilir.
Yasağın ilk uygulanan ülkeler arasında Türkiye'nin de olması, başta moralimizi bozmuştu. Bu yasak, medyamızda Türkiye'ye alınmış haksız bir tavır olarak görülmüştü, Yasağın dünyada uygulanma hızına bakılırsa, ciddi bir güvenlik tehditi ile karşı karşıya olduğumuz aşikar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA